Cuvinte fără aripi

Strada e plină de oameni care fug dintr-o parte în alta. Oameni grăbiți, stresați, fericiți sau îndrăgostiți. Oameni care observă tot ce se întâmplă în jur, dar care văd doar ceea ce se întâmplă în interiorul lor.

Te pierzi printre ei și simți că există în tine acel ceva care nu-ți permite să fii tu. Te-ai abandonat undeva, dar nu știi unde. Acum te cauți peste tot. În alți oameni, în coșuri de gunoi, pe malurile mării, dar nu te găsești nicăieri.

Azi e iarăși una din zilele alea în care ușa camerei nu se deschide, pentru că nimeni nu intră și nimeni nu iese. E una din zilele alea în care liniștea de la suprafață ascunde perfect furtuna din adâncuri.

Sunt momente când tristețea te sufocă. Când dezamăgirea îți face nopțile albe și ochii umezi. Sufletul ți-e neliniștit și confuz. Inima ți-e îmbrăcată în tristețe și nu ai niciun tratament eficient pentru asta.

Și ce faci cu acele cuvinte care zac înăuntrul tău și te consumă? Sunt ca frunzele toamnei, care udate de ploaia măruntă se lipesc de pământul rece și devin una cu el. Așa se lipesc și unele cuvinte de suflet și rămân acolo, uneori tăcute, alteori zgomotoase și refuză să zboare.

Le simți și le auzi, dar nu le poți scoate de acolo. Sunt frunzele tale tomnatice, lipite de pereții sufletului tău. Sunt un vulcan care clocotește, dar nu erupe niciodată. Sunt iubire și speranță. Sunt vise. Sunt ceea ce rămâne în urmă atunci când fluturii bat puternic din aripi și își iau zborul, praf de aripi și inimi zdrobite. Sunt neliniște și viață. 

Sunt cuvintele care rămân de multe ori lipite de suflet sau mor pe buze înainte de a le rosti, pentru că uită că ele n-au aripi spre eternitate… 

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s