Cariera didactică într-o conferință internațională

Prin amabilitatea dnei prof. Anca-Denisa Petrache, aflăm că perioada 25-26 noiembrie 2021 se va organiza în sistem online prima dintre cele două conferințe științifice internaționale pe tema carierei didactice din cadrul proiectului necompetitiv sistemic POCU, Profesionalizarea carierei didactice – PROF.

Cadrele didactice cu atribuții în domeniul formării continue sunt rugate să disemineze informația și să faciliteze înscrierea / înregistrarea ca audient la conferință.

Pe lângă agendă, pe SITE-UL PROIECTULUI veți găsi informații relevante, actualizate în timp util. Vă puteți înscrie apelând ACEST LINK.

Rolul primei conferințe organizate de Ministerul Educației în cadrul proiectului PROF, conferință găzduită virtual de Universitatea Lucian Blagadin Sibiu, este acela de a elabora o diagnoză a sistemului de formare pentru cariera didactică  la nivel național, de a integra elementele definitorii pentru formarea profesională continuă în cariera didactică din România în cadrul european / internațional și de a stabili linii directoare pentru profesionalizarea carierei didactice prin restructurarea paradigmei formării și prin asumarea modelului mentoral ca model formator în cariera didactică.

Buna funcționare a modelului mentoral este determinată de relația de cooperare instituțională între centrele de formare pentru cariera didactică, bazele de practică pedagogică și instituțiile  facilitatoare de formare continuă în cariera didactică, realizate în proiect în formatul centrelor de tutorat didactic. 

Prof. Anca-Denisa Petrache este manager de proiect și director în Ministerul Educației,  Direcția Formare Continuă.

În foto: Massimiliano Fiorucci, Ph.D., unul dintre invitații de onoare ai conferinței, șeful Departamentului Educație, Universitatea Roma Tre, Italia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s