Educație financiară și Educație juridică, materii obligatorii

Administrația Prezidențială a anunțat azi că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Potrivit proiectului de lege votat de Senat, educația financiară urmează să fie introdusă în școli ca parte a cursului de educație antreprenorială. Totodată, printr-un amendament introdus ulterior, s-a stabilit că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică.

Cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Această schimbare ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial.

Proiectul stabilește că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică.

Această modificare era necesară, în contextul în care potrivit inițiatorilor, tinerii trebuie să învețe cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar și juridic. „Nu este suficient ca tinerii să dobândească competenţe antreprenoriale, să ştie cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, ci este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic”, spun inițiatorii proiectului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s