Girls Go Circular

Proiectul educațional cu acest nume, finanțat de Uniunea Europeană, este adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. În rețeaua Junior Achievement, proiectul este implementat în opt țări – Bulgaria, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Ungaria. La ediția pilot, derulată în perioada septembrie – decembrie 2020, au participat și organizații JA din patru țări – Bulgaria, Italia, Portugalia, România.

Prin intermediul unui program de învățare online privind economia circulară, proiectul urmărește dezvoltarea competențelor digitale și antreprenoriale ale fetelor din Europa cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Deși proiectul este special dezvoltat pentru a încuraja fetele să se orienteze către domeniile STEM, implicarea băieților este, de asemenea, permisă și susținută.

Disponibile pe o platformă de e-learning, modulele digitale dezvoltate în cadrul Girls Go Circular permit elevilor să își aprofundeze cunoștințele despre economia circulară, dobândind, în același timp, competențe digitale și antreprenoriale. Sub coordonarea profesorilor, elevii sunt implicați în activități practice, atât individuale, cât și de grup, având posibilitatea de a identifica soluții pentru marile provocări sociale și de mediu.

Girls Go Circular cuprinde module de învățare online despre provocările legate de extragerea, consumul și reutilizarea durabilă a resurselor naturale, care stimulează elevii să devină agenți ai schimbării în procesul de tranziție ecologică.

Elevii și profesorii pot accesa în mod gratuit activitățile digital-interactive, disponibile în limbile română și engleză.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile AICI și pe site-ul https://eit-girlsgocircular.eu/.

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul disponibil la https://jar.ro/inscrieri-ggc2021.

Alte informații:

Janina Mărgineanu, tel. 0727 734 271, e-mail janina.margineanu@jaromania.org (coordonator proiect)
Evelina Bălu, tel. 0730 330 881, e-mail evelina.balu@jaromania.org (manager proiect)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s