Uniunea Europeană în școli

Fundația Comunitară Oradea a fost selectată printr-un apel de proiecte de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, pentru a gestiona Centrul EUROPE DIRECT Oradea, în perioada 2021-2025.

Începând cu luna mai 2021 au fost organizate activități pentru bihoreni, precum: deschiderea oficială a Centrului EUROPE DIRECT Oradea, Ziua Europei, interviuri Expert Talk și articole despre prioritățile Comisiei Europene 2019-2024, informarea cetățenilor despre Conferința privind viitorul Europei – consultarea diferitelor grupuri de vârstă, dezbateri publice pe subiecte de interes pentru cetățeni, campanie de informare în social-media cu privire la activitatea Uniunii Europene.

Prin programul EUROPE DIRECT Oradea, Fundația Comunitară Oradea va organiza în perioada următoare activități bazate pe aceste cinci direcții:

  • Informarea și implicarea cetățenilor
  • Relațiile cu mass-media și cu multiplicatorii de la nivel local
  • Informarea pe plan local cu privire la subiecte sensibile referitoare la Uniunea Europeană
  • Uniunea Europeană în școli
  • Promovarea unei platforme regionale de rețele

În cadrul activităților se promovează cele șase priorități ale Comisiei Europene: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetățenilor, O Europă mai puternică pe scena internațională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană. 

Din dorința de a planifica și de a organiza activități cât mai aproape de nevoile comunității, Fundația Comunitară Oradea îi invită pe bihoreni să completeze formularul consultativ – EUROPA mai aproape de cetățeni – EU sunt UE! până la data de 31 ianuarie 2022.

În urma consultării bihorenilor privind programul EUROPE DIRECT Oradea, vom analiza nevoile indicate și vom actualiza calendarul de activități pentru 2022.

Link către formular: https://forms.gle/2mzVykUgVmALv8398

Ce este EUROPE DIRECT Oradea?

EUROPE DIRECT Oradea este un centru de informare despre activitățile Uniunii Europene, destinat tuturor cetățenilor. Centrul este găzduit de Fundația Comunitară Oradea, acesta fiind unul din programele organizației pentru anii 2021-2025.

Scopul Centrului EUROPE DIRECT Oradea este creşterea nivelului de informare al cetăţenilor județului Bihor în privința drepturilor cetăţenilor, a priorităților UE, a legislaţiei europene ș a activităţilor instituţiilor europene. Fundaţia Comunitară Oradea îşi propune să faciliteze interacțiunea directă între cetățeni și Comisia Europeană prin susținerea conceptului de cetățenie europeană activă, cât și prin informarea instituțiilor europene cu privire la modalitatea în care sunt percepute acțiunile și activitățile lor de către cetățeni. O comunitate conectată are nevoie de cetățeni informați și la nivel local, și la nivel european, iar cetățenia activă presupune responsabilitate comunitară și implicare civică.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de facebook a Centrului EUROPE DIRECT Oradea: https://www.facebook.com/Europe-Direct-Oradea-107103604822923

CLAUDIA ABRUDAN, director Fundația Comunitară Oradea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s