Ecologia devine lege

Președintele României a promulgat în prima zi a acestei săptămâni Legea privind educația pentru mediu, care încurajează formarea de competențe de mediu în rândul elevilor, prin includerea acestora în domeniile de competențe ale curriculumului național pentru învățământul primar și gimnazial.

Klaus Iohannis a promovat constant educația, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice ca teme prioritare ale mandatelor sale. Pentru a genera politici publice și soluții concrete în aceste domenii, președintele a decis organizarea, la nivelul Administrației Prezidențiale, a diverse activități, printre care se numără constituirea grupului de lucru pe tema combaterii schimbărilor climatice, înființat la începutul acestui an.

Obiectivul principal îl constituie îmbunătățirea calității educației privind schimbările climatice și mediul, prin dezvoltarea unui program de educație pentru climă la nivel național, lărgirea accesului la educația privind schimbările climatice și mediul.

Elevii urmează să primească informații privind factorii care duc la degradarea mediului și accelerează schimbările climatice. În același timp, se are în vedere și componenta practică, astfel încât elevii să se implice în activități aplicate de protecție a mediului înconjurător. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s