Mai multe locuri la uniforme militare

La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, numărul locurilor în școlile militare se dublează în anul 2022. Dublarea numărului de locuri la admiterea în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri aflate în subordinea MAI este prevăzută într-un  proiect de hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Educației la finalul anului trecut.

Documentul prevede suplimentarea cu 2.891 locuri pentru anul I la învățământul postliceal militar organizat de MAI în anul școlar 2021-2022, cifra de școlarizare urmând să fie de 5.559 de locuri. În anul 2021 s-au scos la concurs 2.668 de locuri.

Proiectul de hotărâre de Guvern prevede următoarele: „În anexa la Hotărârea Guvernului nr. 477/2021 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar / universitar 2021-2022, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 435 din 26 aprilie 2021, la punctul IV, subpunctul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
Numărul de locuri pentru anul I, învăţământul militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne – 5559”.

Sursă foto: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s