Let’s get eco!

Fundația Comunitară Oradea, susținută de Russmedia, a lansat în luna octombrie 2021 programul Plantropolis, adresat învățătorilor și educatorilor, cărora le oferă finanțare pentru amenajarea de mini-grădini urbane în perimetrul instituțiilor în care activează. În 19 ianuarie a.c. au fost anunțați câștigătorii acestor finanțări, pe care vi-i prezentăm în serial.

International School of Oradea a sugerat proiectul intitulat Let’s get ECO, prin care își dorește  să amenajeze și să întrețină o mini-grădină urbană, care să dezvolte elevilor un comportament prietenos față de natură, precum și capacitatea de ocrotire și protejare a mediului înconjurător, dar și deprinderea colectării materialelor naturale și a celor reutilizabile în vederea valorificării lor.

Beneficiarii acestui proiect ar urma să fie elevii din ciclul preșcolar și primar, într-un parcurs care să acopere un an, între decembrie 2021 și august 2022.

International School of Oradea consideră că înțelegerea modului în care funcționează mediul înconjurător precum și ocrotirea acestuia, reprezintă de la vârstele cele mai fragede un punct esențial în vederea dezvoltării armonioase și responsabile a elevilor.

Cele mai relevante și inovative activități ar urma să fie următoarele: triere selectivă a deșeurilor, reciclare, amenajarea mini grădinii urbane, cultivarea a diverse plante perene, aromatice și a unor legume, activități de întreținere a grădinii. Toate aceste activități ar trebui să atragă educatori, învățători, elevi și părinți.

Aceste informații ne-au fost oferite de dna prof. Cristina Scorțe, responsabil proiect din partea International School of Oradea.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s