Școala din România cu amprentă zero de carbon

La Gala Green Report, considerată cel mai prestigios eveniment anual dedicat recunoașterii inițiativelor din domeniul sustenabilității realizate în România de către companii, instituții publice sau persoane fizice, o școală din mediul rural a reușit să câștige una din cele zece distincții acordate, alături de nume precum Vodafone România, BRD –  Groupé Société Générale sau Decathlon.

Este vorba de Școala Gimnazială N.I. Jilinschi din comuna Vernești, județul Buzău, distinsă cu Premiul pentru excelență în leadership de mediu în competiția celor mai bune proiecte de mediu și sustenabiliate din România, premiate la Gala Green Report – Al 12-lea ceas, prima ediție.

Această instituție se recomandă ca fiind prima unitate de învățământ din România cu amprentă de carbon zero. „Școala Gimnazială N. I. Jilinschi din Vernești este prima școală cu zero emisii de carbon din țară. Neutralizarea amprentei de carbon, prin compensarea emisiilor de CO2, cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră, emise de Greentech SA,  prima companie din Europa care a  obținut pe piața voluntară certificate de carbon rezultate din activitatea de reciclare”, a declarat pentru SCHOOL Bit dna prof. Grațiela Petcu, responsabil al mai multor proiecte de acest fel.

Green Gala este o inițiativă Green Report, platformă specializată pe teme de mediu și sustenabilitate, care își propune să recunoască și să premieze inițiative și acțiuni legate de probleme globale de mediu.

Vom reveni cu un material extins cu prezentarea activităților pe linie de mediu desfășurate de această școală.

Surs[ foto: arhiva personală Grațiela Petcu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s