Jocurile PC pe agenda Senatului

Șeful Senatului, Florin Cîțu, a propus recunoașterea în mod oficial a jocurilor pe computer drept sporturi electronice (e-sports), susținând că România ar putea deveni rapid unul dintre liderii din Uniunea Europeană în domeniu, cu posibilitatea atragerii de investiții și de a participa la olimpiadă cu o echipă.

Este vorba de Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 69/2000 a educației fizice și sportului., înregistrată la Senat în data de 1 februarie 2022.

„Prin sport se înțelege și sportul electronic, respectiv activitatea desfășurată în cadrul unui mediu virtual, prin utilizarea unui calculator sau al unui dispozitiv electronic, într-o formă organizată și competitivă, printr-o participare individuală sau în echipă și care să conducă la obținerea de rezultate în competiții de orice nivel”, se arată în proiect.

Florin Cîțu arată că, în condițiile în care există o federație internațională de e-sports care include peste o sută de țări membre, dintre care multe state europene, România poate să joace un rol important pe această scenă.

Două zile mai târziu, în 3 februarie, șeful Senatului și-a retras proiectul, anunțând că urmează să introducă modificări la acesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s