Revoluția de la Timișoara ca materie autonomă în liceu

Un parlamentar a propus de curând introducerea unei noi discipline în programa de liceu, având ca subiect Revoluția de la Timișoara din 1989, care a marcat sfârșitul comunismului în România.

„Curricula şcolară nu cuprinde nici măcar în manualul de istorie pagini semnificative despre Revoluţia de la Timişoara din 1989. Este o rușine națională faptul că cei care au iniţiat eliberarea ţării de sub dictatura comunistă, revoluţionarii Timişoarei, nu se mai află în niciun capitol al istoriei recente predate în învăţământul preuniversitar”, a declarat Marilen Gabriel Pirtea, deputatul care a venit cu acest proiect.

Propunerea legislativă prevede că toate conținuturile și metodologia materiei vor fi elaborate de Ministerul Educației, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari din Timișoara, din București și cu alte instituții reprezentative pentru Revoluția din Decembrie 1989.

Potrivit proiectului, până cel târziu la începutul anului școlar 2022-2023, Ministerul Educatiei ar urma să emită un ordin cu decizia de introducere a disciplinei și să descrie programa, manualele și metodologia noii discipline, intitulate „Istoria Revoluției de la Timisoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”.

Această nouă materie ar urma să intre în programa de studiu a elevilor din clasa a XII-a.

Sursă foto: Opinia Timișoarei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s