Școala cu trei trimestre

Ministrul Educației a anunțat în cadrul unui interviu acordat DIGI24 că la nivel de minister se lucrează la modificarea structurii anului școlar, începând cu anul școlar viitor, pentru alternarea modulelor de învățare cu intervale de repaus. În fond, se revine la vechea împărțire a anului școlar în trei trimestre, în loc de două semestre.

Formula cu două semestre, introdusă în învățământul preuniversitar în anul 1998 nu a dat, se pare, rezultate din cele mai bune. „Am început cu semestre în 1998. Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar de atunci calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu, din păcate. Tot de atunci, am avut o rată de promovare mică la examenele naționale. Tot de atunci început să crească și abandonul școlar”, a declarat dl Sorin Cîmpeanu.

În noua formulă sunt prevăzute trei trimestre și cinci vacanțe (de iarnă, de Paște, de vară, plus o săptămână în octombrie una în februarie, pentru toți elevii). În această structură își vor face loc și Săptămâna altfel și Săptămâna verde, aceasta din urmă dedicată activităților de ecologie.

O decizie finală va fi luată în luna martie.

Sursă foto: screenshot DIGI24

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s