La postliceala sanitară numai cu bacalaureat

Un grup de parlamentari a inițiat un proiect de lege potrivit căruia la şcolile postliceale sanitare să se poată înscrie doar absolvenții care au absolvit liceul și au diplomă de bacalaureat.

În expunerea de motive a inițiatorilor acestui proiect se arată următoarele: „Asigurarea calității resursei umane din Sănătate este un imperativ pentru România. Personalul medical bine pregătit, cu aptitudini individuale, cunoștințe solide și abilități interpersonale este premisa esențială a unui act medical de calitate. În fapt, cea mai importantă resursă în domeniul sănătății este resursa umană. Asistentul medical trebuie să aibă cunoștințele medicale solide, consolidate sau înnoite permanent. (…) La ora actuală nu este necesar bacalaureatul pentru ca un absolvent de liceu să se înscrie și să urmeze cursurile școlii postliceale sanitare. Considerăm că promovarea examenului de bacalaureat este un filtru esențial pentru selecția calității resursei medicale din domeniul sanitar”.

Propunerea legislativă vine să modifice art. 44 alin. (9) din Legea educației naționale nr. 1/ 2011. În prezent, nu este neapărat necesară diplomă de Bacalaureat pentru înscrierea la cursurile şcolilor postliceale sanitare.

Sursă foto: arhiva personală dr. Ioana Florea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s