Examen de admitere online la SNSPA

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative organizează admiterea la studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat prin intermediul platformei admitere.snspa.ro.

Admiterea la programele de studii universitare de licenţă organizate de Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultatea de Management din cadrul SNSPA se va realiza pe baza mediei la Bacalaureat.

Facultatea de Ştiinţe Politice va începe selecţia candidaţilor încă din primăvară. Candidaţii au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică, Logică sau Limba română.

Pre-înscrierile online la prima sesiune de pretestare încep miercuri, 23 februarie. „Candidaţii vor avea astfel ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori să obţină o notă mai mare, precum şi cei care nu au participat la prima pretestare, se vor putea înscrie la cea de-a doua sesiune de pretestare, desfăşurată în luna iulie 2022. Pentru a fi admişi, după susţinerea examenului de Bacalaureat, candidaţii pre-înscrişi la Facultatea de Ştiinţe Politice vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaţilor declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online; dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare, va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obţinut-o”, spun reprezentanții instituției.

Taxele de înscriere şi condiţiile de admitere rămân neschimbate faţă de cele de anul trecut.

Înscrieri AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s