Slova de Foc

Cercul de lectură Slova de Foc, desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale Georgiu Popa – Câmpani, urmărește dezvoltarea competențelor-cheie ale disciplinei Limba și literatura română în gimnaziu, și anume comunicarea în limba maternă și sensibilizarea şi exprimarea culturală.

În data de 17 februarie 2022, timp de două ore, elevii coordonați de subsemnata, prof. Alexandra Boldor, s-au delectat cu activități relaxante, interesante și creative.

Programul a fost pe placul tuturor și a debutat cu activitatea Cartea mea preferată, unde fiecare elev și-a prezentat cartea sau povstea preferată. Activitatea a continuat cu prezentarea și interpretarea cărții Merele domnului Peabody – Madonna, iar mai apoi elevii au realizat creații în versuri sau proză pornind de la citate date, în legătură cu mesajul cărții discutate. Fiecare elev și-a prezentat creația, iar în finalul activității s-a realizat jocul Cercul prieteniei, în care elevii, așezați în cerc, au trebuit să-și transmită unii altora mesaje de prietenie și încurajare.

Tot la final, elevii au fost răsplătiți pentru munca lor cu diplome și mici cadouri.

Activitatea s-a finalizat cu o atmosferă de bună-dispoziție, iar elevii au plecat spre casele lor cu un bagaj în plus de învățătură.

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Georgiu Popa, Câmpani

Prof. ALEXANDRA BOLDOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s