Redirecționează din venit pentru salvarea copiilor 

Afecțiunile ortopedice la copii se numără printre cele mai dese prezentări la spital, potrivit unei statistici efectuate de Salvați Copiii România. Prin eforturile acestei organizații, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Capitală a fost dotat cu un turn de artoscopie 4K, în valoare de 113.169 euro, ca parte a campaniei de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.

“În ultimii ani, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu au venit din ce în ce mai des pacienți cu afecțiuni articulare. Vorbim de patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amânat până la vârsta de 18 ani, când pot avea acces la programele naționale atribuite spitalelor de adulți. De cele mai multe ori această amânare înseamnă renuțarea la activitatea sportivă sau limitarea acesteia, fapt care afectează  calitatea vieții. Pe lângă leziunile acute asociate activităților sportive, specialitatea noastră se confruntă cu o multitudine de patologii cronice dobândite sau congenitale care impun un tratament artroscopic. Turnul artoscopic primit de la Salvați Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat vom putea interveni și la copiii de vârste mici pentru intervenții minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansată tehnologie și oferă imagini de cea mai înaltă calitate disponibilă, sistemul oferă profunzime de vedere și focalizare de neegalat în industria medicală,” a declarat conf. dr. Alexandru Ulici, medic primar Departamentul Ortopedie Pediatrică – Chirurgie Ortopedie Pediatrică, manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București.

Pentru că viața și sănătatea copiilor depinde de investiția în unitățile medicale, organizația Salvați Copiii România lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit pentru modernizarea și dotarea cu echipamente performante a maternităților și secțiilor de pediatrie din România.

Cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro.

Termenul-limită de depunere la Administrația Financiară este 25 mai 2022, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Sursă imagine: fototeca Salvați Copiii România

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s