Cum să privești o fosilă

În 24 februarie 2022 începe derularea, la Muzeul Țării Crișurilor, a proiectului educativ Blending Arts: Reading a Fossil, care este rezultatul parteneriatului încheiat la începutul anului între Facultatea de Litere dinOradea, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, școli din Oradea (gimnaziu și liceu) și Asociația Prietenii Muzeului Țării Crișurilor.

Primul parteneriat de acest fel a fost încheiat în 2018, când a fost inițiat proiectul Blending Arts: Reading a Painting. În urma rezultatelor obținute, proiectul a fost reluat în fiecare an, cu titlul parțial schimbat, în funcție de tema vizată: Blending Arts: Reading a Sculpture, Reading an Artefact, pentru ca în acest an să se numească Reading a Fossil.  Proiectul presupune organizarea unui calendar de întâlniri periodice cu elevii la Muzeul Țării Crișurilor, în cadrul cărora se fac exerciții de vorbire creativă în limba engleză, având ca temă un obiect din colecția secției de Științele Naturii.

Echipa acestui proiect este formată din profesori, studenți, muzeografi și elevi, aceștia din urmă fiind principalii beneficiari ai acestui program: prof. univ. dr. Magda Danciu, Asociația Prietenii Muzeului Țării Crișurilor – coordonator de proiect, lector univ. dr. Giulia Suciu, Facultatea de Litere – membru de proiect, dr. Florina Ciure, șef Secție Istorie, Muzeul Ţării Crişurilor – membru de proiect, Lavinia Ungureanu, muzeograf (pedagogie muzeală), Muzeul Ţării Crişurilor, – membru de proiect, Dacian Coita, Asociaţia Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor, preşedinte – membru de proiect, Erika Posmoșanu, restaurator, Secția de Științele Naturii –  membru de proiect.

Participă elevi de la Liceul Teoretic Ady Endre – responsabil de proiect: prof. Fazekas Csilla- Anikó,  Colegiul Național Mihai Eminescu – responsabil de proiect: prof. Cristian Petruș, Colegiul Național Iosif Vulcan – responsabil de proiect: prof. Felicia Holhoş, Colegiul Național Emanuel Gojdu – responsabil de proiect: prof. Camelia Porumb, Colegiul Economic Partenie Cosma – responsabil de proiect: prof. Lavinia Ştefănuţ, Liceul Teologic Baptist Emanuel – responsabil de proiect: prof. Andreia Ioana Ocoş, Liceul Greco Catolic Iuliu Maniu – responsabil de proiect: prof. Natalia Hoduț  și de la Școala Gimnazială 16 din Oradea – responsabil de proiect: prof. Amalia Petruț.

Proiectul se va încheia în decembrie 2022.

Sursă imagine: http://www.mtariicrisurilor.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s