Fundația Comunitară Oradea vă invită la Ziua Porților Deschise, luni, 28 februarie, în cadrul programului Europe Direct Oradea. În cadrul evenimentului vor fi susținute ateliere destinate tinerilor orădeni.
Desfășurătorul evenimentului
9:00-10:30, Cutia Bârfitoare, Comuniteca Atelier, etajul I
Începând cu ora 9.00, aflăm cu ajutorul Asociației Grund School ce putem face cu o cutie de carton. Prin intermediul atelierului Cutia Bârfitoare încurajăm educația experiențială în rândul elevilor.
11:00 – 12:30, Îmblânzește recrutozaurii, Comuniteca Atelier, etajul I
Cu scopul de a-i pregăti pe tinerii noștri pentru momentul în care ajung în câmpul muncii, organizăm un atelier de pregătire a interviului de angajare. HR director PGS Sofa & CO, Loredana Suiugan vine cu sfaturi utile în acest sens în cadrul atelierului Îmblânzește recrutozaurii.
12:45 – 14:15, „Jocul” în care toate ajung la locul potrivit, Comuniteca Atelier, etajul I
Colectarea deșeurilor în mod selectiv ne privește pe toți. În cadrul atelierului „Jocul” în care toate ajung la locul potrivit, membri ai Eco Bihor le vor explica tinerilor cum să colecteze deșeurile în mod corect.
14:30 – 15:30, O clasă fără bullying, Comuniteca Atelier, etajul I
Ce înseamnă bullying și cum oprim acest comportament? Tinerii orădeni vor afla răspunsuri la aceste întrebări într-un atelier susținut de Ioana Indrieș și Corina Roșu din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalităţii – IPJ Bihor.
15:00 – 16:00, Digitally competent or digitally confident?, Comuniteca Co-Work , etajul II
În cadrul atelierului Digitally competent or digitally confident îi vom provoca pe participanți să își testeze competențele digitale, imediat după ce vor afla care este diferența între a fi digitally competent și digitally confident. Ce înseamnă de fapt acest concept de competențe digitale vor afla de la prof. dr. Mirela Mărcuț.
16:00 – 17:00, Tu știi ce se întâmplă în Parlamentul European?, Comuniteca Atelier, etajul I
Considerăm că este extrem de important ca tinerii orădeni să înțeleagă mecanismul de funcționare a Parlamentului European, să afle în ce constă procesul decizional la nivelul Uniunii Europene. Cu lămuriri va veni președintele Asociației Studenților Economiști din Oradea, Sergiu Mitreanu în cadrul atelierului Tu știi ce se întâmplă în Parlamentul European?
16:30 – 17:30 Călătorim, scriem și conectăm Europa, Comuniteca Co-Work, etajul II
Blogging-ul derivă dintr-o doză de creativitate și pasiune pentru scris. Acestea se îmbină perfect și cu pasiunea pentru călătorit și împreună pot duce la una dintre cele mai creative profesii. Participanții la atelierul Călătorim, scriem și conectăm Europa vor afla de la fondatoarea Romândra, Claudia Mirela Bonchiș, cum pot transforma pasiunea pentru acest domeniu într-o profesie.
17:30 – 19:00, Cât de bine cunoști Uniunea Europeană?, Comuniteca Co-Work, et. II
După o serie de ateliere, ne propunem să îi provocăm pe tinerii noștri la un concurs Euro Trivia, cu scopul de a afla cât mai multe informații despre Uniunea Europeană.
18:30 – 20:00, Masă rotundă cu tema Violența de limbaj în mediul online, transmisiune online
Ziua Porților Deschise se va încheia cu o transmisiune online a unei discuții pe tema violenței de limbaj în mediul online, un fenomen din ce în ce mai prezent în spațiul virtual. Unde se termină libertatea de exprimare și începe calomnia? De unde vine lejeritatea în exprimarea din spatele unei tastaturi? Cum ar putea fi temperate aceste tendințe? Octavian Haragoș ne va ajuta să aflăm răspunsurile la aceste întrebări cu ajutorul celor patru specialiști care au acceptat invitația noastră de a dezbate acest subiect: psihologul Simona Trip, editor de portal online Smaranda Chişbora, lector univ. dr. Florin Ardelean și avocatul Cristian Rusu. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook – EUROPE DIRECT Oradea și Fundația Comunitară Oradea.
Cei interesați de participarea la eveniment sau tinerii doritori care vor să se înscrie la ateliere pot
afla mai multe despre evenimentul Ziua Porților Deschise accesând site-ul
europedirectoradea.ro sau intrând pe pagina de Facebook dedicată.