Înscrie-te în concurs cu mesajul tău antidrog!

După cum am anunțat deja, Agenţia Naţională Antidrog lansează ediția 2022 a concursului Mesajul meu antidrog, un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal. Citiți în continuare regulamentul Concursului național Mesajul meu antidrog, faza județeană, an școlar 2021-2022. Concursul li se adresează elevilor de gimnaziu și liceu și se va desfășura pe mai multe secțiuni.

SCURTMETRAJ ȘI VIDEO

Această categorie va avea două sub-secțiuni: film de scurtmetraj și spot video.  Sunt acceptate numai producţii originale, conform temei, astfel: film de scurtmetraj cu durata de 10-15 min.; spot video cu durata de 30-60 sec. Nu se acceptă producţii care conţin un mesaj verbal sau video violent. Autorii vor fi prezentaţi pe generic. Producţiile se transmit la CPECA pe CD/DVD sau prin e-mail..

ARTE VIZUALE

Această categorie va avea trei sub-secțiuni: grafică, pictură, fotografie. Pentru sub-secțiunea grafică, sunt acceptate numai producţii originale, conform temei, astfel:  tuş, creion, format A3/A4. Producţiile se transmit la CPECA în format fizic. Pentru pictură . sunt acceptate numai producţii originale, conform temei, astfel: acuarelă, tempera, guaşe, tehnică mixtă, format A3/A4. Lucrările se transmit la CPECA în format fizic. Pentru fotografie sunt acceptate numai producţii originale, conform temei, astfel: dimensiunea minimă va fi de 1240 X 768 pixeli, format jpeg; dimensiunea maximă va fi de 8 MB, format jpeg. Producţiile se transmit la CPECA pe CD/DVD sau prin e-mail.

ESEU

Pentru secțiunea eseu, textile dactilografiate trebuie să respecte următoarele condiții: aranjarea textului în pagină – Justify; font-ul – Times New Roman, size 12, distanţa între rânduri – single spacing, numărul minim / maxim de pagini – 1 / 2 pagini.

Există și o secțiune de SPORT a concursului, care prevede competiții sportive, pentru gimnaziu şi liceu, și care se organizează doar la nivel județean.

Termen de transmitere a lucrărilor: 30 aprilie 2022 (pe adresa de e-mail: cpeca.bihor@ana.gov.ro și / sau în format fizic). Lucrările distinse cu locul I la faza județeană a concursului vor participa la faza națională, organizată de Agenția Națională Antidrog.

Detalii suplimentare la tel. 0259 414 515, e-mail: cpeca.bihor@ana.gov.ro sau la pagina de Facebook Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor.

Mulțumim dnei Ilinca Șandor de la CPECA Bihor pentru aceste informații.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s