Și elevii se mobilizează

Consiliul Județean al Elevilor Bihor și Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea apelează la spiritul civic al orădenilor, pentru cauza refugiaților ce urmează să ajungă în Oradea.

Solidaritatea și empatia sunt cuvintele care au luat cu asalt întreaga lume, iar protestele împotriva unui război ce lasă în urmă familii și prieteni sunt la ordinea zilei. Oamenii din fiecare colț al globului s-au unit pentru a ajuta comunitatea Ucrainei în aceste momente tensionate și cuprinse de incertitudine. Pe platformele de socializare se regăsesc știri mai mult sau mai puțin veridice, dar care inevitabil alimentează teama tuturor. În acest sens, din dorința colectivă a tineretului bihorean, Consiliul Județean al Elevilor Bihor împreună cu Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea au inițiat o campanie de o mare amplitudine, reunind în prezent peste 500 de voluntari gata să ajute atât cu resursă umană, cât și materială, se arată într-un comunicat.

Demersului s-au alăturat numeroase asociații, printre care LEO Black Eagle Oradea sau Kiwanis Key Club OG Oradea, structuri ale elevilor și ale studenților. Echipa se angajează în strângerea următoarelor articole: mâncare neperisabilă, materiale igienico-sanitare, haine și jucării, aeroterme, saci de dormit, pături, apă potabilă, ceaiuri etc..

Persoanele dispuse să contribuie prin asistență financiară, materială sau umană sunt așteptate la adresa: str. Pescărușului nr. 22, Oradea, sediu coordonat de Filip Barabaș  (tel. 0733 704 740). Cei dispuiși să ofere cazare îi pot contacta pe Alina Miclea (0749 384 836) sau Crișan Marius (0730 451 752) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s