Educație sanitară numai cu acordul părinților

Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaţilor s-a pronunţat săptămâna trecută pentru introducerea în legea privind drepturile copilului a posibilităţii participării elevilor la ore de educaţie sanitară. Elevii vor putea participa la acestea dacă au acordul părinţilor.

Educaţia sanitară nu este o materie care să se desfăşoare pe tot parcursul anului; sunt minim două ore pe semestru și probabil că diriginţii vor avea grijă să ia acordul părinţilor înainte de fiecare oră, a declarat preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților.

Orele de educaţie sanitară vor avea loc indiferent câţi elevi vor participa la acestea, pentru că acei copii au dreptul la educaţie. Nu e nevoie ca o majoritate să fie de acord pentru ca ora să se ţină, a adăugat acesta, precizând că astfel de ore vor fi prevăzute în programa pentru toate clasele.

„Noi am pledat să fie la orele de dirigenţie. Evident că ele sunt în programă şi pentru clasele I-IV, dar acolo învăţătoarea ştie ea mai bine ce are de făcut şi ce anume trebuie să transmită copiilor. Nu este o limită de clasă, se poate face la orice clasă. Rămâne la latitudinea Ministerului Educaţiei să facă aceste programe în aşa fel încât să fie aplicabile pentru toate categoriile de vârstă. Aceste cursuri vor fi predate, unde e cazul, de către diriginte, unde nu este cazul trebuie să vină un specialist ori din afară ori din şcoală”, spune preşedintele Comisiei de Muncă.

Proiectul urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s