Părinții instruiți anti-bullying

La solicitarea unui număr mare de părinți îngrijorați de fenomenul de bullying, care ia amploare, Shakespeare School organizează a noua întâlnire din ciclul conferințelor online Copilul tău, campion la viață, în care se va dezbate acest subiect. Întâlnirea va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 19:00, pe platforma Zoom. Înscrierea și participarea sunt gratuite.

Gazdele întâlnirii vor fi dna Mirela Horumba, psiholog certificat internațional în metodele Kids Skills și Feuerstein Instrumental Enrichment, și dna Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare Personală din cadrul Shakespeare School. În prima parte a întâlnirii, psih. Horumba va prezenta pragmatic modalități de a înțelege cum apare fenomenul de bullying, ce anume îl întreține și ce se poate face pentru a putea ieși din acest fenomen emoțional care afectează încrederea în sine a copilului. În a doua parte a conferinței, Andreea Păunoiu va aborda fenomenul de bullying din perspectiva dinamicii emoționale a relațiilor.

Bullying-ul, ca formă de agresivitate, se manifestă de obicei la școală, în momentele în care supravegherea este minimă și ilustrează un dezechilibru al puterii între victimă și agresor. Fenomenul se regăsește cel mai adesea în rândul preadolescenților și are urmări grave pe termen lung. Participanții vor afla metode practice și ușor de aplicat prin care copiii să-și poată cultiva stima de sine, să comunice într-un mod asertiv, pentru a-și exprima nevoile emoționale, să poată stabili limite sănătoase în relația cu ceilalți, pentru a-și apăra integritatea fizică și emoțională, să își gestioneze conflictele într-un mod echilibrat și pașnic, să promoveze armonia și înțelegerea în comunitățile din care fac parte.

La final, cei doi speakeri vor răspunde la întrebările venite din partea participanților.

Toți participanții la conferința din 7 aprilie vor primi un certificat de participare, care va fi transmis, începând cu data de 8 aprilie, pe adresa de e-mail cu care s-au înregistrat la eveniment. Numărul de locuri este limitat (300 persoane).

Înscrieri AICI

Prin seria de conferințe Copilul tău, campion la viață, Shakespeare School ține să genereze un dialog între experți în educația modernă și psihologia învățării, pe de o parte, și părinți, pe de altă parte. Organizatorii apreciază că ne aflăm într-o perioadă în care viteza și stresul își pun amprenta asupra tuturor aspectelor vieții noastre, inclusiv asupra familiei.  Ca atare, e nevoie mai mult ca oricând de strategii de parenting și mindfulness pentru a trăi o viață echilibrată, conectați emoțional la nevoile copiilor.

Shakespeare School se alătură școlilor din întreaga lume care au decis să apeleze la mindfulness și la cele mai recente descoperiri din neuroștiințe în procesul de predare – învățare.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s