Bihor pentru Ucraina

Bihor pentru Ucraina este o iniţiativă a societăţii civile bihorene ce aduce împreună ONG-uri, autorităţi publice locale şi judeţene, comunități religioase, antreprenori și bihoreni inimoși. Din dorința de a oferi sprijin cât mai multor refugiați ucraineni, am decis să ne concentrăm resursele și eforturile în cadrul acestei inițiative comune.

Rolul grupului de inițiativă Bihor pentru Ucraina este de a identifica și de a colecta resurse în funcție de nevoile refugiaților, de a gestiona și distribui ajutoarele umanitare, respectiv, de a centraliza cererea și oferta bihorenilor în situația refugiaților ucraineni. Doar așa putem fi cu adevărat eficienți în acordarea de ajutor refugiaților ajunși în județul nostru dar și celor aflați dincolo de granițe, unde trimitem ajutoare umanitare.

Războiul din Ucraina a pus oameni nevinovați în postura de a fugi din calea unei lupte nedorite. În acest context, Centrul Europe Direct Oradea s-a alăturat inițiativei Bihor pentru Ucraina.

Orice bihorean dornic să se implice se poate îndrepta cu ajutoare umanitare spre centrul de colectare al grupului de inițiativă Bihor pentru Ucraina. Acesta se află pe str. Evreilor Deportați nr. 32-34 și funcționează de luni-vineri în intervalul 17:00-20:00, iar sâmbăta și duminica între 12:00-18:00.

Pe site-ul grupului de inițiativă sunt comunicate nevoile refugiaților ucraineni, dar și modalitățile prin care bihorenii pot veni în sprijinul lor. Rolul platformei este cel de asigurare a informării și bunei comunicări cu publicul bihorean dornic să se implice în sprijinirea ucrainenilor afectați de război.

Află mai multe accesând ACEST LINK.

Grupul de inițiativă a înființat și un Call Center, un instrument extrem de important în eficientizarea eforturilor Bihor pentru Ucraina. Acesta dispune de un număr unic 0359 456 123, ce poate fi apelat 24/24. La acest număr unic, bihorenii își pot comunica intenția de a oferi resurse sau sprijin refugiaților, respectiv, pot solicita ajutor pentru aceștia.

Sursă imagine: site Bihor pentru Ucraina

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s