Elevii digitalizează România!

Doi elevi de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galați, Vlad Cacenschi şi Andrei Durlea, au realizat o aplicaţie prin intermediul căreia sunt notificate instituţiile locale, cu privire la probleme cu care copiii și tinerii se pot confrunta.

Vlad și Andrei au fost premiaţi de primarul municipiului Galaţi, care a salutat utilitatea creației celor doi ingenioși: „Prin intermediul aplicaţiei, se pot trimite mesaje sau se pot face sesizări către diverse instituţii, privind situaţii de victime ale discriminării, corupţiei, violenţei, abuzului sau exploatării”.

„Se știe că birocrația face ca totul să dureze foarte mult, or această aplicaţie este mai rapidă şi are acces la mai multe instituţii odată, constituind practic o singură cale de comunicare”, a spus Vlad Cacenschi.

Colegul său, Andrei Durlea, a declarat pentru SCHOOL Bit că în prezent aplicația trece prin teste de fiabilitate prin filtrele Google, urmând ca probabil pe la începutul verii să fie disponibilă pe App Store. După ce va fi lansată, cei doi colegi vor asigura pe mai departe mentenanța și eventualele update-uri. În prima fază, aceasta va acoperi nevoile municipiului Galați, dar ar putea fi adaptată și extinsă în viitor.

„Ne dorim să luăm parte la digitalizarea României, ne-a spus Andrei. Acest concurs ne-a dat șansa de a ne pune în practică cunoștințele acumulate spre a obține un rezultat tangibil, care, sperăm noi, chiar îi va face pe oameni să nu mai privească instituțiile locale ca pe niște ziduri impenetrabile, ci ca pe niște porți în spatele cărora se află soluțiile la problemele lor”.

Creația celor doi a fost lansată în cadrul unui concurs de inventică inițiat de Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL. Aplicația se numește SIP – de la Sesizări Instituții Publice.

Elevi în clasa a IX-a, la profilul Matematică-Informatică, Vlad și Andrei sunt pregătiți și îndrumați la clasă de dna Mirela Voinea, profesor de informatică.

Sursă imagine: Monitorul de Galați

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s