Primul an de excelență

Festivitatea de încheiere a anului școlar 2021-2022 a Centrului Județean de Excelență Bihor a fost organizată astfel încât dimineața, la ora 9, să se dea startul Concursului județean Viorel Sadoveanu – Ediția I. Profesorii au început etapa de corectare a lucrărilor de la ora 11.

Prima festivitate a fost dedicată elevilor din cele două clase de-a IV-a de la grupele de matematică. Am fost onorați de prezența inspectorului școlar general, prof. Horea Abrudan, care a premiat toți copiii și a oferit medalii celor care au avut cele mai frumoase rezultate în această zi. În cuvântul de deschidere, domnul director Marius Cicortaș a felicitat copiii pentru rezultate, părinții pentru implicare, mulțumindu-le celor care au adus Centrul de Excelență în Bihor – dl Horea Abrudan și dna consilier Teodora Mănoiu. Dna director Florina Muscă, dl director Iulius Timar și dl director Alin Iuhas-Novac, prin prezența lor la festivitate, au confirmat încă o dată susținerea activităților centrului.

Doi elevi, Rareș Sacaciu și Ruxandra Iambor, reprezentați ai celor două clase, cu inocența și candoarea lor, au exprimat în cuvinte bine alese ce a însemnat pentru ei CEX Bihor. Ne-au onorat cu prezența și o mare parte dintre doamnele învățătoare care au avut copii la CEX, toate primind cu drag și apreciere o diplomă de onoare.

Dna Huszar Ioana, învățător la Colegiul Național Iosif Vulcan, cu opt elevi din clasa domniei-sale, admiși în toamnă la CEX, a fost rugată să urce pe scenă, pentru a primi aplauze pentru munca și implicarea de care a dat dovadă. În funcție de rezultatul obținut la concurs, fiecare copil a urcat pe șcenă să-și primească binemeritata diplomă.

Festivitatea s-a încheiat pe notele cântecului We Are the Champions, interpretat de eleva Hora Vanesa, într-o manieră sensibilă, mergând la sufletul tuturor.

A urmat premierea elevilor din clasele V-XII care au participat la concurs la una dintre disciplinele Matematică, Informatică, Chimie, Biologie, Fizică.

Toți profesorii care predau la CEX au fost răsplătiți cu o diplomă de onoare pentru activitatea din anul acesta, patru dintre ei, împreună cu patru elevi, primind și diplome de excelență pentru rezultatele excepționale la olimpiadele naționale – mențiuni și medalii de argint.

Domnul director al CEX Bihor a ținut să mulțumească în mod deosebit sponsorilor, fără de care am fi avut clase mai puține și fără de care festivitatea ar fi fost mai simplă.

Organizarea Concursului Viorel Sadoveanu și toată ziua de sâmbătă s-au dorit a fi un cadou de Ziua Copiilor pentru elevii din acest an ai Centrului Județean de Excelență Bihor.

Și subsemnata a adresat un cuvânt de rămas-bun copiilor și părinților. Ca apreciere personală, pot să spun că privilegiul de a fi profesor al acestor copii, viitori stâlpi ai societății de mâine, a fost cea mai mare împlinire profesională a mea de până acum.

Sursă imagini: fototeca personală Violeta Paruș

Prof. VIOLETA PARUȘ

Leave a comment