PATRU ZILE DE COPILĂREALĂ

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal anunță organizarea unei serii de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului, care se vor desfășura în perioada 31 mai – 3 iunie 2022, după cum urmează:

31 mai 2022

Muzeul Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A):

Orele: 9.45 și 12.00 – ateliere de confecționat fluiere din trestie, susținute de Petre Merinu, artist plastic. Se pot înscrie copii de orice vârstă. Preț participare: 15 lei/copil, care include și vizitarea Vivariului sau a expozițiilor permanente din muzeu și participarea la spectacolul de la ora 11.30.

Ora: 11.30 – 12.00 – spectacol cu obiceiuri de șezătoare, susținut de copii de la Școala Generală nr.1 Marca, jud. Sălaj, coordonați de prof. Ruxandra Scridon.

Muzeul Memorial Ady Endre (Parcul Traian nr. 1):

Orele: 10.00 și 12.30 – cursuri Young Engineers, susținute de Centrul Generaticus Project. Generaticus este un centru educațional pentru adulți și copii, și reprezentant exclusiv Young Engineers în Oradea. La aceste cursuri copiii învață, construind din piese Lego, noțiuni din fizică, mecanică sau matematică împletite într-un context cultural pentru a oferi o descriere cât mai completă a modului în care funcționează diversele obiecte din jurul lor: vehicule, mașini, roboți etc. Lecțiile se țin în limba română, maghiară sau engleză. La Muzeul Memorial Ady Endre Centrul Generaticus Project oferă, de Ziua Internațională a Copilului, două cursuri susținute în limba maghiară pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Preț participare: 15 lei/copil, care include și vizitarea muzeului.

1 iunie 2022

Muzeul Țării Crișurilor:

Orele: 10.00, 12.00, 14.00; 16.00 – ateliere de artă japoneză: origami și kirigami, susținute de Tiberiu Boroș. Arta tradițională japoneză a reprezentat întotdeauna o fascinație aparte pentru occidentali. Printre artele simbol venite din Ţara Soarelui Răsare găsim şi origami – arta plierii hârtiei. Pe lângă Cha-no-yu, Ikebana, Shodo, și această artă este considerată un simbol al frumuseții și perfecțiunii. Copiii vor învăța modalități de pliere  și creare a figurinelor din hârtie și totodată li se va prezenta o altă artă japoneză: kirigami. Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 9-18 ani. Participarea este gratuită.

Orele: 10.00-18.00 – jocurile copilăriei: desene pe asfalt, șotron, fazan etc., organizate de Lavinia Ungureanu, muzeograf, și cu sprijinul prof. de desen Violeta Jăhăleanu. Se pot înscrie copii de orice vârstă. Participarea este gratuită.

2 iunie 2022

Muzeul Țării Crișurilor:

Orele: 10.00 și 12.30 – cursuri Young Engineers, organizate de Centrul Generaticus Project din Oradea. Centrul Generaticus susține, de această dată, două cursuri în limba română pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea Vivariului sau a expozițiilor permanente din muzeu.

Orele: 10.00 și 11.00 – spectacol de divertisment: Animalele au talent, susținut de trupa Companiei Teatrale TRENDART Oradea – România. Scenografia: Csűri Emese, regia artistică: Nora Tiu și Marius Aron. Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea Vivariului sau a expozițiilor permanente din muzeu.

Muzeul Orașului Oradea (P-ța Emanuil Gojdu, nr. 39-41):

Orele: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 – ateliere de origami și kirigami, susținute de Tiberiu Boroș. Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 9-18 ani. Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea muzeului.

3 iunie 2022

Muzeul Țării Crișurilor:

Orele 10.00 și 11.00 – atelier educativ Să ne împrietenim cu Dragonul Bărbos, susținut de Adrian Gagiu, muzeograf, și Dalida Moga, consilier. Activitățile vor cuprinde o vizită la Vivariu, socializare cu șopârla Dragonul Bărbos, jocuri puzzle și/sau picturi cu animalul preferat (în funcție de vârstă). Se fac programări pentru grupuri de max.15 copii. Preț participare: 15 lei/copil, care include și vizitarea Vivariului.

Orele: 10.00, 12.00, 14.00 – atelier de prezentare interactivă de arme din dotarea armatei române în perioada celor două războaie mondiale, aflate în patrimoniul Filialei Oradea a Muzeului Militar Național Regele Ferdinand I. Activitatea este susținută de muzeograful Mircea Dulca de la Filiala Oradea a muzeului mai sus amintit. Copiii vor putea mânui armele și se vor putea fotografia cu ele. Se pot înscrie copii cu vârste cuprinse între 11-18 ani. Preț participare: 15 lei/copil, ce include și vizitarea expoziției permanente a Secției de Istorie.

Programările pentru toate activitățile se pot face la tel: 0772/081.499, între orele 8.00 și 16.00.

Muzeul Orașului Oradea: Orele: 11.00-13.00 – De-a v-ați ascunselea prin istorie, joc interactiv în aer liber pentru copii și tineri, în colaborare cu studenți voluntari de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării. Preț participare: 10 lei/copil/tânăr, care include și vizitarea expozițiilor de bază.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s