Tenor desăvârșit

Paul Pașcalău este un tânăr de 19 ani, absolvent al actualei promoții, 2021-2022, a Liceului de Arte din Oradea, profil muzical. În clasa întâi, elev la Liceul de Arte, a început studiul primului instrument, vioara. În clasa a III-a a început să învețe să cânte la pian, cu sora lui, în prezent profesoară de muzică la Liceul de Arte, dna Ioana Cioară, urmând ca pianul să-i devină instrument secundar în clasa a V-a. Pe parcursul anilor a mai deprins chitara acustică, chitara electrică, bas și instrumente de percuție.

Orele de canto au descoperit în Paul un tenor de talent. A cântat în cele mai prestigioase locații din Oradea și, ne spune, locul unde se simte cel mai bine cântând este biserica neoprotestantă unde slujește în închinare, Biserica Veste Bună.

CE TE-A DETERMINAT SĂ MERGI LA MUZICĂ?

Părinții m-au dat în clasa întâi la Liceul de Arte, întrucât cele două surori mai mari și fratele meu au absolvit acest liceu. Pe parcurs am prins drag de muzică și am rămas în gimnaziu tot la arte. Fiind îndrăgostit de muzică, cei patru ani de liceu am ales să îi fac tot la Arte.

 PE CE SCENE AI CÂNTAT? 

Pe scena Liceului de Arte, la Filarmonica de Stat, Teatrul de Stat, Casa de Cultura a Sindicatelor, în Sala Polivalentă Antonio Alexe, Muzeul Țării Crișurilor, Bazilica Romano-Catolica din Oradea și altele.

În orchestra Liceului de Arte Oradea

POȚI SĂ TRĂIEȘTI DIN MUZICĂ?

Deși industria muzicii clasice nu este prea avantajoasă financiar, aleg s-o practic deoarece acest gen muzical este un refugiu în orice ipostază a vieții. Iar dacă atingi un nivel profesionalism suficient de înalt, poți deveni profesor de muzică, lucru pe care mi-l doresc.

DE CE NU AI RENUNȚAT LA BISERICĂ ÎN FAVOAREA MARILOR SCENE?

Singurul motiv pentru care am ales să practic muzica a fost de a perfecționa modul de a Îl lăuda pe Dumnezeu și asta vreau să fac toată viața mea.

Sursă portret: fototeca personală Paul Pașcalău

a consemnat CĂTĂLIN IANCU

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s