De 12 ani, MOL România acordă Premiile Mentor celebrând excelența în educație, munca susținută, efortul neîntrerupt și pasiunea unor oameni deveniți mentori, formând caractere și cariere de succes. Premiile Mentor continuă să recompenseze munca enormă a unor antrenori și profesori merituoși, care își dedică viața elevilor pe care îi inspiră și conduc spre performanță.
SchoolBit vă prezintă în serial laureații ultimei ediții, zece la număr, din toată țara. Astăzi, dna Crina Popescu, în portretul pe care i l-au făcut cei din juriul Premiilor Mentor pentru excelență.
Este bibliotecară de peste treizeci de ani la Biblioteca Publică din localitatea ei natală, Pietrari, județul Vâlcea. În 2009, instituția a fost inclusă în Programul Biblionet, de atunci spațiul a fost transformat sub tutela doamnei Popescu și cu sprijinul administrației locale, într-o bibliotecă a secolului XXI.
În afară de împrumutul cărților, se oferă o gamă largă de activități educative conexe, depășind cu mult servicii oferite în orașe mari ale țării. Putem aminti programe de literație timpurie, biblioteca pentru bebeluși (Bebeteca), clubul de robotică și imprimare 3D, programul IT unde copiii deprind tehnologia informației și învață despre coding (Code Kids), proiecte de digitalizare a patrimoniului local și multe altele.
Crina Popescu și Biblioteca Publică din Pietrari au fost distinse cu peste treizeci de premii, printre care amintim Public Library Award oferit de EIFL Public Library Innovation Programme (2014), Lider Award Certificate oferit de The Duke of Edinburgh’s International Award România (2017) sau premiul al III-lea la secțiunea Cultură, pentru proiectul Dar de bibliovoluntar, oferit de Ministerul Tineretului și Sportului (2016).
Aceste informații ne-au fost oferite cu generozitate de dl András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate, căruia îi mulțumim.
Artwork: Fundația pentru Comunitate