„Dacă și florile au vise – și nu se poate să nu aibă – altfel, de ce ar închide ochii spre seară și de ce ar dormi? Dacă și florile visează, atunci nu-i nicio îndoială că visul lor e să ajungă cununi pe tâmple de copii. Căci dacă florile au vise, ele visează în luna iunie, când școala și copilăria au bucurii și sărbători, să treacă, drept recunoștință, cu întreaga lor mireasmă pură, din brațe de copii în calde și bune mâini de învățători.”
Iată-ne ajunşi în ziua în care se încheie cei cinci ani de şcoală petrecuţi împreună, cinci ani de muncă, de efort, de succese şi de bucurii. Orice muncă cere efort, iar munca albinuțelor din clasa a IV-a a cerut mult efort, dar efortul lor a fost încununat cu multe bucurii.

Așadar, joi, 9 iunie 2022, a fost o zi încărcată cu un noian de emoții pentru albinuțele clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bunteşti. Ziua a debutat cu festivitatea de premiere, iar calitățile albinuțelor au fost dovedite prin premiile obținute pe parcursul anului școlar la diferite concursuri școlare, cum ar fi: Gazeta Matematică, Eurojunior, Comper Comunicare, Comunicare.Ortografie.ro, Micii exploratori, Cartea mă învață cum să trec prin viață (proiect transnaționalîn parteneriat cu Republica Moldova), dar și diplome de participare la Săptămâna Europeană a Codării, eveniment înregistrat pe harta europeană de către subsemnata, la care s-au alăturat și alte școli, atât din țară, cât și din Europa, intitulat Having Fun with Minecraft and Pixelart.
De asemenea, albinuțele au fost felicitate pentru implicarea și ingeniozitatea de care au dat dovadă în cadrul activităților din proiectul STEAMROBOT-iștii, proiect finanțat de către Științescu Oradea. Bineînțeles, binemeritata medalie de absolvent al Școlii Gimnaziale Nr.1 Buntești, promoția 2017-2022, a plecat spre cufărul cu amintiri al fiecărei albinuțe, împreună cu diplomele și albumul clasei.
Ca să ne luăm rămas bun cu adevărat de la clasele primare și de la doamna învățătoare, după-amiază, albinuțele clasei a IV-a au susținut un adevărat spectacol, intitulat Rămas bun, clasele primare! Rămas bun, doamna învățătoare!
Pe parcursul programului, elevii au depănat amintiri, au recitat poezii şi au interpretat cântece emoţionante, răscolind cu paşi repezi cei cinci ani frumoşi de şcoală, reuşind să aducă lacrimi de emoţie şi de bucurie pe chipurile părinţilor, dar şi al doamnei învățătoare.
Emoțiile au fost pentru mine copleșitoare, cu atât mai mult cu cât printre invitați s-a numărat și cea care m-a învățat ce sunt serbările, prima învățătoare-n viața mea.
Așadar,





Dragile mele albinuțe,
Ați reușit sa parcurgeți cu succes o parte din lungul drum al educației. Au fost cinci ani frumoși petrecuți împreună, cinci ani de muncă, de efort, de succese și multe bucurii. Sunt convinsă că tot ceea ce ați învățat în acești ani constituie o adevărată bază pe care se va înălța învățătura viitoare. Sunt mândră de realizările voastre, de tot ce am împlinit împreună!
Să aveți parte de sănătate, voioșie și mult succes pe drumul vieții și al cunoașterii, iar amintirile din cei cinci ani frumoși să le păstrați în sertarele inimii!
Vă mulțumesc pentru clipele minunate petrecute împreună, iar vouă, dragi părinți de albinuțe, vă mulțumesc pentru toată dăruirea și implicarea!
De la toamnă veți zumzăi într-un nou stup, dar eu vă voi urmări zborul cu aceeași emoție și grijă.
Vacanță binemeritată, albinuțele mele vesele și harnice!
Cu drag,
Doamna Învăţătoare
Prof. înv. primar TITIANA VESA
Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale nr. 1 Buntești