Concurs de ecologie și ecoturism

Palatul Copiilor Oradea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor, al Remarkt Oradea și al Asociației Leo Land Oradea, organizează cea de-a XX-a ediție a Concursului județean cu participare națională de ecologie, ecoturism și protecția mediului Floare de Lotus. Evenimentul va avea loc la Oradea, la Muzeul Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), în data de 18 iunie 2022, începând cu ora 10.00.

Activitățile se vor desfășura sub coordonarea doamnei profesoare Carmen Dume de la Palatul Copiilor Oradea și a muzeografelor Erika Posmoșanu și Adina Pop de la Secția de Științele Naturii a Muzeului Țării Crișurilor.

Tot în data de 18 iunie, după festivitatea de deschidere, elevii, împreună cu profesorii însoțitori vor participa la ,Vânătoarea de comori – o probă de lucru de tip concurs, cu acordare de premii, în cadrul căreia elevii vor învăța noțiuni noi, precum și modalitatea de a obține informații într-o expoziție. Prin participarea la această probă, elevii sunt stimulați să fie originali, îndemânatici, atenți la tot ce este în jurul lor. De asemenea, se urmărește conştientizarea în rândul elevilor a importanţei protejării şi conservării mediului înconjurător, probele desfășurându-se în Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Țării Crișurilor.

Anual, concursul Floare de Lotus se desfășoară în două etape: în prima, elevii realizează lucrări din materiale reciclabile, iar cele selectate vor fi expuse în Sala de Conferințe a muzeului pentru a fi admirate de cei care participă la această a doua etapă.

La prima etapă a concursului au participat elevi și cadre didactice din 16 județe ale țării, iar la cea de a doua etapă participă aproximativ 70 de elevi și profesori, reprezentând 18 echipaje, veniți din 4 județe ale țării, printre care: Arad, Bihor, Satu-Mare, Suceava. Premierea participanților se va face, în aceeași zi, tot la Muzeul Țării Crișurilor, de la ora 13:30, după care aceștia vor vizita cele mai reprezentative obiective turistice din oraș: Biserica cu Lună, Cetatea Oradea etc.

Imagine: detaliu din afișul evenimentului

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s