Excursie în Apuseni

Obișnuiesc ca la sfârșitul anului școlar să organizez cu elevii mei câte o excursie, atât pentru relaxare, îmbogățirea cunoștințelor și cunoașterea frumuseții plaiurilor românești, cât și pentru o mai bună relaționare între elevi.

Am așteptat cu toții această excursie, mai cu seamă că visul și dorința primei experiențe de acest gen, împreună cu acești copii, nu s-a realizat din cauza pandemiei.

Ziua de 2 iunie 2022 va rămâne în sufletele și inimile copiilor din clasa a II-a, așa cum au mărturisit la final, la reîntoarcerea spre casă.

Am pornit dis-de-dimineață, cu cântece și voie bună, cu glume și ghicitori, în autocarul care a fost doar al nostru pentru o zi. Străbătând orașul, ne-am îndepărtat încet, trecând prin ținuturi și locuri cunoscute de unii copii, dar noi pentru alții, ajungând apoi pe cărările șerpuite, împodobite de verdele pădurilor de foioase și de conifere.

Peștera Urșilor a fost primul obiectiv. Formațiunile calcaroase i-a impresionat pe toți. „Ursul” ce a rămas captiv în tavanul peșterii i-a pus pe gânduri pe unii dintre ei. De aici ne-am continuat drumul spre Stâna de Vale, unde parcul de aventură ne-a așteptat cu răcoarea sa, iar Izvorul Minunilor ne-a impresionat cu apa ce se rostogolea cu putere peste stânci.

Această excursie mi-a dat ocazia să-i observ și să-i cunosc mai bine pe micii mei școlari. Am descoperit talente, copii curajoși, îndemânatici, generoși, altruiști, veseli, puși pe șotii, dornici de noi aventuri.

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Oltea Doamna

Prof. înv. primar LAURA VONEA,

Școala Gimnazială Oltea Doamna, Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s