Cum funcționează harul

De 12 ani, MOL România acordă Premiile Mentor celebrând excelența în educație, munca susținută, efortul neîntrerupt și pasiunea unor oameni deveniți mentori, formând caractere și cariere de succes. Premiile Mentor continuă să recompenseze munca enormă a unor antrenori și profesori merituoși, care își dedică viața elevilor pe care îi inspiră și conduc spre performanță.

SchoolBit vă prezintă în serial laureații ultimei ediții, zece la număr, din toată țara. Astăzi, dl Cosmin Simtion, în portretul pe care i l-au făcut cei din juriul Premiilor Mentor pentru excelență.

Din 1998, de când și-a început vocația de dascăl, s-a dedicat trup și suflet educației comunităților rurale din județul Sibiu. În ultimii 24 de ani a predat istorie și geografie, ocupând periodic și funcții de conducere în cadrul mai multor școli și ONG-uri și, peste tot unde a pășit, în comune ca Ruși, Săcădate, Agârbiciu, Slimnic, și-a făcut renume atât datorită rezultatelor școlare ale elevilor săi, cât și datorită activităților extracurriculare remarcabile pe care le-a inițiat.

Elevii săi au fost premiați la peste cincizeci de competiții județene, naționale și internaționale, iar prin intermediul Asociației Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși a reușit mobilizarea și implicarea tinerilor în numeroase proiecte, parteneriate și concursuri, obținând peste patruzeci de distincții, printre care Diploma Centenarului, oferită de Consiliul Județean Sibiu sau premii la Gala Tineretului din România la edițiile din 2018, 2019 și 2021.

An de an, Cosmin Simtion dovedește că un dascăl cu har reușește să descopere și să cultive talentul copiilor oriunde și în aproape orice condiții.

Aceste informații ne-au fost oferite cu generozitate de dl András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate, căruia îi mulțumim.

Artwork: Fundația pentru Comunitate

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s