Universitatea din Oradea sărbătorește Ziua Universală a Iei

Profesorii și studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură, împreună cu cei de la  Facultatea de Arte, ale Universității din Oradea, organizează o sărbătoare dedicată Zilei Universale a Iei.

Evenimentul, intitulat Satul românesc între vechi și… noi, va avea loc la Biblioteca Universității din Oradea, vineri, 24 iunie 2022, de la ora 10:00.

Cămașa tradițională românească va fi sărbătorită printr-un concert de muzică populară, prezentat de Ansamblul folcloric al Departamentului de Muzică, coordonator lect. univ. dr. Florin Mariș Hinsu.

Apoi, conf. univ. dr. arh. Cristian Pușcaș va susține conferința cu titlul Biserici vechi pentru timpuri noi.

Arhitecții Ivett-Greta Zsak și Adrian Hagiu vor explica celor prezenți ghidurile de arhitectură dedicate zonelor de șes și de munte ale regiunii Crișana.

Vasile Todincă, cercetător științific al Muzeului Țării Crișurilor, va susține o prelegere despre Costumul popular din Țara Crișurilor, între tradiție și modernitate, iar lect. univ. dr. Olimpia Urdea pregătește o expoziție de articole vestimentare cu tematică populară.

Sunt invitați să participe toți cei care îndrăgesc portul popular românesc.

Aceste informații ne-au fost aduse la cunoștință prin amabilitatea dlui Florin Budea, de la Biroul Comunicare al Universității din Oradea.

Foto: Florin Mihocaș

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s