Educație și digitalizare

La Iași a avut loc recent conferința intitulată Viitorul educației în contextul digitalizării, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu compania Quartz Matrix. Evenimentul a avut ca temă digitalizarea educației dintr-o perspectivă centrată pe elev și pe cadrele didactice și a reunit peste 100 de participanți la nivel național: inspectori școlari, directori de unități de învățământ, profesori, prezenți în sală sau online.

Invitatul special, dr. John Collick, Head of International Education Strategy la Promethean, a împărtășit din cunoștințele sale în pedagogie, neuroștiință, cercetare în educație, pentru a crea o viziune asupra viitorului educației în contextul digitalizării. Dr. John Collick lucrează împreună cu ministere ale educației din Europa de Est, Asia Centrală și Orientul Mijlociu, pentru a dezvolta soluții și programe care să răspundă nevoilor sistemelor educaționale din secolul XXI din întreaga lume, expert în impactul educațional și social al tehnologiei și autor al mai multor cărți și articole despre literatură, media, TIC și învățare. Interesele sale specifice includ strategiile personale de învățare, neuroștiința și tehnologia.

Dr. John Collick a abordat în cadrul conferinței trei teme: Neuroscience and the learning mind; Research and the Classroom – what does and doesn’t work; Game based learning and storytelling.

Conferința a debutat cu o sesiune interactivă în cadrul căreia participanții au răspuns la o serie de întrebări cu privire la digitalizare și educație. 

Statistic, 74% dintre participanți consideră că viitorul educației este încântător, după cum o indică graficul de mai jos.

În ce privește logistica modernă, 54% dintre participanți utilizează zilnic instrumente digitale în predare, iar 38% utilizează astfel de instrumente săptămânal.

Aceste informații ne-au fost oferite de dna Magdalena Olaru, manager divizie educațională la Quartz Matrix, căreia îi mulțumim.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s