Medicii vor putea diagnostica mai ușor problemele cardiace la copii, grație unei dotări asigurate de Organizația Salvați Copiii România, care a acoperit costurile unui ecograf de ultimă generație. Acesta este vital pentru depistarea rapidă a malformațiilor cardiace congenitale.
Unitatea beneficiară este Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, iar dispozitivul asigură instituirea cât mai promptă a tratamentului. Anual, în România se nasc aproximativ 1.000 de copii cu malformații cardiace congenitale, pentru mulți intervenția chirurgicală rapidă fiind decisivă.
„Acest aparat face diferența dintre opinie și certitudine, astfel de echipamente de nouă generație cum este cel primit de la Organizația Salvați Copiii putând să influențeze traiectoria sănătății și a vieții copilului cu probleme cardiace. Nu este de ocolit faptul că și copiii pot suferi afecțiuni cardiace, iar numărul acestora este în creștere în țara noastră în contextul pandemiei, dar și al numărului mare de copii născuți prematur”, spune conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatru INSMC.
Din anul 2010, Organizația Salvați Copiii a dotat 105 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 1.020 de echipamente vitale, investind peste 8.500.000 de euro. Până la sfârșitul anului 2022, Salvați Copiii va dota cel puțin 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii.
În ambulatoriul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului,se efectuează anual peste 60.000 de consultații medicale, pentru zeci de mii de copii veniți din toată țara. Copiii au parte de examinări medicale, investigații complexe și analize necesare diagnosticării, recomandării tratamentului necesar și evaluării ulterioare a pacienților.

La INSMC sunt îngrijiți și internaţi copii în stare criticǎ cu diverse afecţiuni ce țin de neurologie pediatrică, genetică medicală, pneumologie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, oftalmologie pediatrică, endocrinologie pediatrică, dermatologie pediatrică, psihiatrie pediatrică, psihologie, hematologie.
Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală prin încheierea unui CONTRACT DE SPONSORIZARE, iar persoanele fizice au posibilitatea de a face DONAȚII ONLINE sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.
CONTACT:
Ștefania Mircea, coordonator program reducerea mortalității infantile, Salvați Copiii
e-mail: stefania.mircea@salvaticopiii.ro
tel. 0745 375 148
Sursă imagini: fototeca Salvați Copiii