Tabără aplicativă de limba germană

Statele federale Salzburg și Carinthia au pripășit elevii Liceului Constantin Șerban în
vacanța de vară, prin participarea la tabăra aplicativă de Limba germană organizată de
către Centrul de Limba Germană Partikular Zentrum, în colaborare cu Liceul Greco-Catolic.

Călătoria cu scop lingvistic a avut un spectru larg, și anume cursuri de limba germană, apropierea micuților cărturari de cultura și civilizația germanofonă și vizitarea unor atracții turistice inedite.

Cele două bijuterii ale Europei, ținuturile Salzburg și Carinthia, fiind strateg alese, le-a înlesnit elevilor participanți vizitarea și altor țări cum ar fi Italia, Slovenia și Germania.

Am bătut in lung și-n lat minunata Veneția, impunătoarea capitală Lubljana, ne-am distrat în parcul de aventură Legoland, am admirat gigantul stadion Allianz Arena din München, ne-am strecurat pe străduțele din Salzburg, unde e de la sine înțeles că am vizitat casa copilului-minune, Mozart. 

Ahtiați de aventura necunoscutului și a cunoașterii am poposit la Minimundus, unde am văzut o lume întreagă doar în câteva ore.

Una dintre cele mai apreciate vizite a fost prin pădurea de macaci japonezi, pe Muntele Maimuțelor, unde chiar locuiesc familii de maimuțe. Și toate acestea după orele de curs.

Elevii aleșdeni au fost îndrumați și de profesorii Patricia Capriș, Emilia Haș, Mihaela Olău si Cristian Varna din cadrul Liceului Greco-Catolic din Oradea, care cu mult tact și dăruire au pregătit cursuri tematice.

Toate cele enumerate în cele de mai sus nu s-ar fi putut realiza fără implicarea profesorilor prezenți.

Nădăjduim că experiența a generat prietenii și amintiri valoroase elevilor noștri, că și-au cultivat dorința de a cunoaște și că lumea începe să se deschidă în fața lor chiar și prin descoperirea sinelui. Ulterior, întorși în sălile de clasă, un lucru este cert; participarea la orele de germană a elevilor a căpătat valențe semnificative.

prof. OLIVIA DEHELEAN

Sursă imagini: fototeca Liceului Teoretic Constantin Șerban Aleșd

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s