Chestionar al Federației Naționale a Părinților pe marginea noii legi a învățământului

Publicarea în consultare publică a proiectelor noilor Legi ale învățământului a generat dezbateri intense în spațiu public, opiniile exprimate fiind deosebit de diverse.

Federația Națională a Părinților – EDUPART va susține, întotdeauna, în mod transparent, obiectiv și nepărtinitor opinia majorității părinților.

Fiind un partener activ de dialog social al Ministerului Educației Naționale, Federația lansează un chestionar pe două teme de importanță vitală pentru sistemul educațional românesc: admiterea în învățământul liceal și examenul de bacalaureat, subiecte care au stârnit numeroase reacții în rândul părinților.

Legea învățământului preuniversitar va oferi doar un cadru legislativ general, modalitățile de organizare și de desfășurare a examenelor naționale urmând fi stabilite ulterior prin metodologiile subsecvente, pentru elaborarea cărora Ministerul Educației a anunțat că va ține cont de rezultatele consultărilor publice. De aceea este foarte important să cunoaștem punctul de vedere al cât mai multor părinți, cărora le recomandăm ca, înainte de a completa chestionarul, să citească art. 74, 75, 76 și 77 ale proiectului Legii învățământului preuniversitar.

Pe baza rezultatelor acestui chestionar, Federația Națională a Părinților – EDUPART își va asuma opinia exprimată de majoritatea părinților și o va expune atât în cadrul discuțiilor pe care le va avea cu reprezentanții Ministerului Educației, în data de 10.08.2022, ca parte a procesului de consultare publică cu partenerii de dialog social, cât și în cadrul acțiunilor ulterioare.

Dată fiind importanța rezultatelor acestui chestionar, vă rugăm să ne ajutați în demersul nostru de a susține vocea părinților la nivelul factorilor decidenți, exprimându-vă opinia în legătură cu temele puse în discuție.

Facem un apel public către toți cei care pot și doresc să ne sprijine: distribuiți chestionarul, astfel încât acesta să poată fi completat de un număr cât mai mare de respondenți!

Chestionarul poate fi completat accesând ACEST LINK

Prezentul comunicat de presă ne-a fost pus la dispoziție de dl Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților, căruia îi mulțumim.

Sursă imagine: fototeca personală Iulian Cristache

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s