Fundația Comunitară Oradea, susținută de Russmedia, a lansat în toamna anului trecut programul Plantropolis, adresat învățătorilor și educatorilor, prin care se oferă finanțare pentru amenajarea de mini-grădini urbane în perimetrul instituțiilor în care aceștia activează. În 19 ianuarie a.c. au fost anunțați câștigătorii acestor finanțări, pe care vi-i prezentăm în serial. În acest material, faceți cunoștință cu proiectul Tărâmul lui Ecologel, propus de Grădinița cu Program prelungit Nr. 53 Oradea.
Grădinița cu Program prelungit Nr. 53 Oradea a sărbătorit Ziua Recoltei, activitate de evaluare a proiectului finanțat Tărâmul lui Ecologel, lansat de Fundația Comunitară Oradea în colaborare cu programul Plantropolis.
Pornind de la premisa că educația ecologică este o prioritate în societatea contemporană cu rolul de a modela viitorul cetățean, de a dezvolta valori dobândite în contextual formal și non formal în rândul preșcolarilor, părinților, cadrelor didactice și comunității, prin acest proiect am urmărit conştientizarea de la vârste fragede a dependenţei omului de natură şi necesitatea găsirii unui echilibru între exploatarea, gestionarea şi regenerarea resurselor.





Proiectul s-a derulat pe întreg anul școlar 2021-2022, având scopul de a dezvolta comportamente și atitudini pozitive de la o vârstă fragedă față de mediul înconjurător datorită creșterii nivelului de informare și conștientizare în realizarea unor sisteme funcționale ca rezultat al colectării și reciclării deșeurilor.
Astfel, copiii preșcolari au avut oportunitatea de-a lungul întregului an școlar să observe îndeaproape natura și să interacționeze cu ea și în egală măsură am promovat responsabilitatea de a proteja mediul, voluntariatul și creșterea gradului de conștientizare a unei nutriții sănătoase. De asemenea, prin valorificarea comportamentelor și atitudinilor pozitive pentru grădinărit și prin exemplele de bună practică, vom contribui la efectele pozitive din comunitate.







Menționăm că Plantropolis este finanțat de Russmedia România, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Asociația Grund Community și implementat local de Fundația Comunitară Oradea.
Coordonator proiect: prof. Munteanu Mirela Liliana; echipa de proiect: prof. Roman Doina, prof. Popa Alicia, prof. Gârdan Anca, prof. Petruș Violina, prof. Drăgoi Georgiana; director: prof. Andrada Otilia Șulea
Prof. MIRELA MUNTEANU
Sursă imagini: fototeca Grădiniței cu Program prelungit Nr. 53 Oradea