Înscrie-te la Nutriție sau Farmacie!

Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea își deschide porțile pentru sesiunea de admitere toamnă 2022. Termen-limită de înscrieri: 15 septembrie 2022. Cele mai multe locuri rămase disponibile sunt la specializările Nutriție și Farmacie.

Odată cu evoluţia sistemului de sănătate către îngrijirea personalizată a pacienților, farmaciștii îşi întăresc poziţia de parte­neri esențiali în asigurarea de servicii de sănătate. Pregătirea lor profesio­nală oferă oportunități unice pentru utilizarea optimă a terapiei medicamentoase de către pacienți în cazul afecțiunilor acute sau cronice. În plus, justifică și multiplele roluri pe care le pot avea în comunitate, lăsând în urmă gândirea depășită că rolul farmaciștilor este doar de a elibera sau a prepara medicamente.

După absolvirea studiilor Facultății de Farmacie și Medicină, farmaciștii își pot desfășura activitatea în industria medicamentului: în departamentul de producție sau de control al calității medicamentelor, în comercializarea de produse farmaceutice sau în cercetare și programe de dezvoltare. Pot de asemenea să facă parte din echipele medicale multidisciplinare în spitale sau clinici, unde pot profesa ca farmaciști clinicieni sau ca farmaciști de spital. Farmacistul clinician este profesionistul axat pe optimizarea terapiei medicamentoase, iar prezența sa în toate echipele medicale este o necesitate majoră pentru sistemul de sănătate din România.

Farmaciștii se pot implica și în aspectele sau problemele de reglementare ce țin de sănătate în România. În domeniul academic pot urma carieră universitară și diverse programe de pregătire profesională, desfășurând totodată activități de predare și cercetare.

Iată doar câteva motive pentru care urmarea studiilor la specializarea Farmacie ar fi o foarte bună alegere pentru absolvenții de liceu care sunt în căutarea unei cariere sigure.

Nutriția are o deosebită importanță în menținerea unei sănătăți bune, în dezvoltarea corectă și armonioasă a organismului, în prevenția unor afecțiuni, iar terapia nutrițională este parte complementară în vindecarea diferitelor afecțiuni.

În cadrul Facultății de Medicină și Farmacie de la Oradea aveți șansa să studiați despre nutriție cu specialiști în domeniu.

Alimentaţia adecvată şi sănătatea sunt strâns corelate. Astfel, alimentația corectă este elementul-cheie în prevenirea multor afecțiuni și este extrem de importantă, alături de tratamentul medicamentos, în procesul de vindecare al acestora. Hipocrate spunea «lasă mâncarea să fie medicamentul tău și medicamentul tău să fie mâncarea».

Despre nutriție s-a vorbit încă din cele mai vechi timpuri, iar acum nu mai este o modă, ci a devenit o necesitate. Acesta este motivul pentru care nutriția a devenit o specializare importantă în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie.

Invităm absolvenții de liceu să se îndrepte către studiul nutriție, o alegere potrivită, atât pentru propria snătate, cât și pentru faptul că le va asigura un viitor în domeniu.

Sursă imagine: fototeca Biroului Comunicare al Facultății de Medicină și Farmacie Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s