Trei zile până la One World România

Timp de trei zile, în perioada 23 – 25 septembrie 2022, cinci filme documentare artistice din selecția ediției a 15-a a Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului – One World România – vor fi proiectate în Oradea, la Fix Makerspace, Palatul Episcopal Romano-Catolic, Strada Șirul Canonicilor 2, intrarea Decebal.

Fiecare proiecție va fi urmată de o dezbatere cu invitații evenimentului, întrun dialog deschis publicului.

Accesul la proiecții este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm: https://www.facebook.com/events/3294284624178095

În deschiderea evenimentului, vineri, 23 septembrie 2022, ora 18:30 va fi prezentat filmul „The Earth is Blue as an Orange” din Ucraina, iar imediat după proiecție regizoarea ucraineană Iryna Tsilyk va fi alături de public online pentru un dialog moderat de Răzvan Marchiș, fondatorul MA Hub și coordonator Kinedok Oradea. Discuția va avea loc în limba engleză. Filmul a fost premiat la prestigiosul Sundance
Film Festival în 2020.

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, ne întâlnim de la ora 15:30 cu criticul de film Andreea Chiper și Andrei Acs, specialist în politici publice de mediu și arii protejate pentru a urmări și discuta „Taming the Garden” din Georgia, de asemenea prezentat în premieră la Sundance Film Festival 2021.

De la ora 18:30 continuăm cu filmul „I am free”, marele câștigător al festivalului One World Romania 2022, iar mai apoi regizoarea Laure Portier din Franța va fi prezentă online pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri, moderată de Andreea Chiper, critic de film.

În ultima zi a evenimentului, duminică, 25 septembrie 2022, de la ora 15:30 va fi prezentat filmul argentinian „Splinters”, câștigătorul Mențiunii Speciale a Juriului la One World Romania 2022, iar Zoltán Pásztai, director general la EcoBihor și Andrei Acs, membru al grupului pentru schimbări climatice din cadrul Administrației Prezidențiale vor elucida câteva aspecte legate de mediu abordate în film.

„The Balcony Movie” din Polonia va încheia evenimentul, proiecția începând la ora 18:30, urmată de o discuție cu antropologul Bogdan Iancu și psiholoaga Carmen Hortensia Bora.

Evenimentul este organizat de Asociația One World Romania împreună cu partenerii locali Fundația Comunitară Oradea, Centrul Europe Direct Oradea, KINEDOK, Visit Oradea și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s