Îți va rămâne-n cap

Colleen Hoover, autoarea bestseller-ului Ugly Love, ajuns la a zecea ediție în limba română, revine cu un nou roman plin de suspans. „Aceasta nu e doar o carte, este o experiență viscerală”, spune B.B. Easton despre Verity.

Lowen este o scriitoare debutantă, cu mari dificultăți financiare. De aceea, când Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, îi propune să completeze seria de romane pe care soția lui, grav vătămată într-un accident, nu mai este capabilă s-o duca la bun sfârșit, Lowen acceptă oferta. Astfel, ajunge la reședința Crawford, cu intenția de a sta doar cât să caute prin biroul lui Verity notițe în baza cărora să înceapă să scrie următoarele romane.

Lowen va găsi un manuscris ascuns, o autobiografie cu mărturii îngrozitoare. Aici apare cea mai interesantă parte a romanului lui Colleen Hoover: citim o carte scrisă într-o altă carte. Pe fundul unui sertar descoperă un manuscris intitulat Autobiografie. Autobiografia lui Verity este deosebit de dură – începe cu prima întâlnire cu Jeremy, pasiunea care s-a transformat în obsesie pentru el, viața lor împreună și partea în care Verity a devenit mamă.

Pe măsură ce înaintează cu cititul, Lowen se îndrăgostește tot mai mult de Jeremy, care pare să manifeste aceeași atracție față de ea, și observă o sumă de întâmplări ciudate, ce o fac să creadă că Verity nu e atât de neputincioasă precum crede toată lumea.

Colleen Hoover, autoarea care m-a cucerit de la prima carte, m-a uimit cu noua sa creație. Chiar dacă ești familiarizat cu operele sale, e ceva diferit de ce a scris până acum; nu-mi venea să cred că voi putea trăi atâtea stări – fericire, ură, dezgust, tristețe.

Verity îți rămâne mult timp în cap după ce o vei fi terminat de citit. Nu vreau să dau nici un spoiler, așa că vă las pe voi să descoperiți misterul cărții. Este o carte captivantă și neașteptată. Imposibil s-o lași din mână.

Colleen Hoover este autoare a numeroase romane pentru tineri, dintre care nu mai puțin de zece figurează pe lista de bestseller-uri a New York Times. Șase dintre acestea sunt traduse în limba română și publicate la Editura Epica: Hopeless. Fără speranță, Speranța pierdută, Slam. Din dragoste pentru Layken, Ugly Love, Confess și Totul se termină cu noi.

Romanul are 321 de pagini și îl puteți cumpăra din librăriile Cărturești sau de pe elefant.ro. Prețul ediției în engleză este de 58 de lei, iar cea tradusă în românește costă 30 de lei.

BRIANNA IAKAB,

clasa a XI-a, CN Onisifor Ghibu

Sursă portret: fototeca personală Brianna Iakab

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s