Premiați la concursul de cultură generală

În cadrul proiectului Biblioteca, liantul cultural al comunității, la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai s-a desfășurat în data de 23 septembrie un concurs de cultură generală pentru elevi.

Echipajele care s-au confruntat în cunoștințe au provenit de la cinci licee: Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic Felix – Sânmartin, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Liceul Teoretic Aurel Lazăr, Colegiul Național Onisifor Ghibu.

Concursul a fost organizat de o echipă a bibliotecii, compusă din dna Mariana Barna, manager proiect, alături de Delia Pantea, Anca Șinca, Bogdan Avram și Sorin Moga, bibliotecari.

Pe podium au urcat următoarele echipaje: Colegiul Național Onisifor Ghibu – locul I, Liceul Teoretic Aurel Lazăr – locul II, Liceul Tehnologic Felix – locul III. Concurenții de la Ghibu, coordonați de dna Livia Ivan, profesoară de istorie, sunt din clasa a X-a A: Roxana Nistor, Alexia Vaida, Eliza Selyem, Mirela Marian.

„Organizarea acestui concurs a avut ca obiectiv valorificarea patrimoniului cultural al bibliotecii, prin stimularea interesului elevilor față de lectură și dezvoltarea spiritului de competiție. Bibliografia de concurs a cuprins domenii noi, mai puțin sau deloc studiate în școală. Concurenții s au pregătit cu multă seriozitate, au dat dovadă de maturitate, au depășit cu succes emoțiile, fiind la înălțimea așteptărilor. Ca urmare a succesului avut, ne propunem ca pe viitor, în programele anuale de activități ale Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai să organizăm noi ediții ale Concursului de cultură generală pentru elevii de liceu”, ne-a declarat dna Mariana Barna, șef serviciu Comunicarea Colecțiilor.

Concurenții au completat un chestionar despre concurs, sugestiile urmând să fie luate în considerare la următoarele ediții.

Sursă imagini: fototeca personală Livia Ivan

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s