Mobilitate Erasmus+ la Liceul Nicolae Jiga din Tinca

În perioada 19-23 septembrie a.c., Liceul Teoretic Nicolae Jiga – Tinca a fost gazda mobilității Mobile Application And Education, din cadrul proiectului Erasmus+ Mobile Apps Help, finanțat de Uniunea Europeană.

Au participat un număr de șase elevi și trei profesori de la școala coordonatoare, Skola mezinarodnich a verejnych vztahu din Praga, Cehia, șase elevi și doi profesori de la Ardesen Sehit Omer Halisdemir Fen Lisesi din Rize, Turcia, respectiv șase elevi și patru profesori de la liceul tincan.

Pe parcursul acestor zile, elevii implicați în proiect și-au dezvoltat cunoștințele privind aplicațiile folosite de telefoanele cu sistem de operare Android, au vizitat mai multe destinații turistice foarte apreciate, Castelul Corvinilor Hunedoara, municipiul Oradea, Panteonul Moților de la Țebea, respectiv barajul de pe Crișul Negru de la Ginta, musafirii străini fiind încântați de minunățiile țării noastre, acumulând multe amintiri frumoase.

La reușita acestei mobilități au contribuit directorul școlii, prof. Onița- Avram Adriana, alături de subsemnatul, prof. Orban Iuliu, coordonator de proiect, precum și prof. Oana Lola Aura și prof. Ardelean Margareta.

Proiectul va continua în aprilie 2023, cu mobilitatea ce va avea loc în frumosul oraș Rize, situat pe țărmul Mării Negre, în nordul Turciei.

Prof. IULIU ORBAN

Sursă imagini: fototeca Liceului Teoretic Nicolae Jiga

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s