În parteneriat cu Chișinău

Dacă faci planuri pentru un an, seamănă grâu; dacă faci planuri pentru un deceniu,
plantează pomi; dacă faci planuri pentru o viață, educă un om.
(proverb chinezesc)

Sub egida acestui proverb continuă și în acest an parteneriatul educațional din cadrul programului transfrontalier Educație online fără hotare, inițiativă a Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău.

În Proiectul Educație online fără hotare au fost implicate două școli din țările partenere – România și Republica Moldova, și anume Școala Gimnazială Georgiu Popa – Câmpani și Liceul Teoretic Iulia Hașdeu – Chișinău.

Anul trecut, proiectul a avut drept scop promovarea performanțelor cultural-artistice ale elevilor, dar și promovarea imaginii instituțiilor partenere, prin activități diverse, care au pus în valoare subtitlul sugestiv Anotimpurile în culori artistice. Astfel, ei au realizat activități diverse, precum întâlniri virtuale cu partenerii de peste Prut, crearea unor cărți digitale, realizare de machete tematice, activități distractive în aer liber, expoziții de desene etc.

Anul acesta, în cadrul proiectului subintitulat Lectura unește punțile dintre generații, vor fi implicați, pe lângă elevi, și părinții acestora, urmărindu-se realizarea unei legături care să unească punțile între generații prin intermediul lecturii. Astfel, elevii și părinții vor realiza activități de lectură și nu numai, sprijiniți și motivați fiind de cele două cadre didactice coordonatoare – subsemnata, Alexandra Boldor, și Alina Ciobanu.

Pe lângă aceste activități, elevii vor avea întâlnirile virtuale cu colegii parteneri din Republica Moldova, cu care deja s-au obișnuit, și alte activități de cercetare, de acțiune în baza cercetării, de realizare a materialelor pentru raportare (cărți digitale, creații artistice, volum de creații literare etc.).

Așadar, prin acest proiect dorim să avem ca țel principal ideea centrală a proverbului epigraf, aceea de a-i educa pe copiii noștri, realizând astfel planuri mărețe, pentru o viață și mai măreață.

prof. ALEXANDRA BOLDOR,

Limba și literatura română

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Georgiu Popa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s