Despre nevoia de lectură

În contextul actual, când tehnologia are o dezvoltare foarte rapidă, s-ar părea că tinerii, dar și adulții își petrec din ce în ce mai mult timp navigând pe Internet. Din păcate, au uitat de citit, au uitat de cărți și de momentele magice pe care acestea le oferă.

Oare chiar mai avem nevoie de lectură?

În opinia mea, cititul oferă o dezvoltare armonioasă a minții și te formează ca personalitate și caracter. Acolo unde educația de acasă poate nu și-a atins scopul, prin citit te poți autoeduca și poți descoperi lumea prin propriile tale păreri. Deciziile sunt personale și ne aparțin în totalitate, mai ales după o anumită vârstă. Nu pot spune că de la o anumită carte descoperi darul cititului, însă când descoperi farmecul, devii dependent.

Pornind de la proverbul „Un copil care citește va fi un adult care gândește”, eu cred că lectura este cel mai eficient și sigur mod de a reuși în orice domeniu sau activitate. Nimic nu se compară cu o carte care te poate duce într-un univers nebănuit, oferindu-ți astfel experiențe unice. Aș vrea să simtă fiecare acea satisfacție pe care ți-o dă fiecare lectură terminată.

MARIA DOBAI

Sursă portret: fototeca personală Maria Dobai

Maria Dobai este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Mihai Eminescu – Oradea. Acest text ne-a fost încredințat de profesorul de Jurnalism al Mariei, prof. dr. Alin Ștefănuț, căruia îi mulțumim.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s