Sâmbătă e Noaptea Cercetătorilor Europeni

26 de oraşe din România vor fi vineri gazda unui captivant eveniment legat de ştiinţă şi cercetare, Noaptea Cercetătorilor Europeni, care aduce mai aproape de publicul larg cei mai prietenoşi cercetători, alături de care vizitatorii vor învăţa cât de interesantă poate fi munca de cercetare, dar şi cât de utilă este aceasta pentru viaţa de zi cu zi.

Universitatea din Oradea este și ea gazdă a evenimentului dedicată publicului larg, care va avea loc în data de 30 septembrie 2022, între orele 17-22, la Sala Polivalentă, în Campusul Universității.

Știinţa şi cercetarea îşi dau întâlnire cu publicul larg la București, Oradea, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Bumbeşti-Jiu, Buzău, Călăraşi, Câmpia Turzii, Constanţa, Deva, Galaţi, Hunedoara, Negreşti-Oaş, Petroşani, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava, Sulina, Târgu Jiu, Târgu Neamţ, Timişoara, Titu, Tulcea şi Zalău.

Publicul este invitat să exploreze lumea ştiinţei împreună cu cercetătorii. Experimentele inedite îi vor ajuta pe participanţi să-şi însuşească cunoştinţe de bază despre lumea înconjurătoare.

Evenimentele din întreaga ţară vor include workshop-uri de programare şi utilizare a sistemelor de inteligenţă artificială. Pasionaţii de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, interacţionând cu echipe de elevi ce au participat la competiţii naţionale şi internaţionale. Descoperirile arheologice recente vor fi puse în valoare prin prezentări interactive ale cercetătorilor, iar reconstituirile istorice vor transpune vizitatorii în epoci de poveste, oferindu-le o experienţă unică. Publicul va putea realiza călătorii în diverse epoci istorice, prin intermediul tehnologiilor de realitate virtuală.

Educaţia pe teme ecologice nu va lipsi de la eveniment, publicul având ocazia să conştientizeze mai bine problemele de mediu cu care se confruntă societatea actuală şi să afle cum se pot implementa soluţii utile.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s