Din Clubul fetelor dependente de ciocolată

Astăzi vrem să vă povestim despre o carte a cărei poveste am găsit-o foarte motivațională. Visul lui Summer este a treia a carte din seria Clubul fetelor dependente de ciocolată și urmărește aventura unei balerine de 13 ani, ce și-a propus să ajungă în top, exersând mai pe tot parcursul timpului liber și mergând la sala de repetiții de câte ori are ocazia.

Familia i s-a destrămat de câțiva ani, iar adolescenta din Tanglewood ratează audiția pentru a fi dansatoare in cadrul Royal Opera House din Londra, din cauza nepunctualității tatălui său, dar decide să nu renunțe atât de ușor.

Într-o zi, la o repetiție de dans, află de la instructoarea sa că o veche prietenă a acesteia, Sylvie Rochelle, va studia fetele aflate la antrenament. Ulterior, Summer, împreună cu prietena sa, Jodie, și o altă colegă de-a lor, află că au fost selecționate de către balerina mai în vârsta să participe la audițiile pentru noua ei școală de balet.

Va reuși Summer să treacă peste eșecul de la Royal Opera House și să intre la școala lui Sylvie?

Chiar dacă nu e vorba de balet, putem spune și noi ceva despre dans, ca formă de expresie artistică, deoarece îl practicăm amândouă. Este forma de dansuri populare; ne antrenăm în cadrul unui ansamblu de câteva luni. Ca și Summer, ne dorim să ajungem cât mai sus și să perseverăm cu această artă canonică. 

Într-adevăr, este o carte dedicată în special unor vârste mai mici, însă având în vedere că personajele se confruntă cu lucruri în care se vor regăsi mulți oameni, chiar și cei ce nu practică vreun gen de dans, am putut trece cu lejeritate peste acest „neajuns”.

Cartea este scrisă de Cathy Cassidy, are 232 de pagini și e scoasă în România de Editura Trei.

ANDREEA BOT, DIANA SIMUȚ,

CN Onisifor Ghibu

Sursă imagine: fototeca personală Andreea Bot

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s