Campion național la toate probele de tir!

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au selectat câștigătorii celei de-a 17-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. În acest an a fost acordată finanțare pentru 205 de proiecte de artă și sport și un număr de 592 de sportivi și artiști. Din Bihor au câștigat finanțare opt tineri. Astăzi vi-l prezentăm pe unul diontre acești tineri bihoreni, Bucsiás Levente, pasionat de tir sportiv și elev al Liceului Teoretic Constantin Șerban din Aleșd. Legitimat la Clubul Sportiv Universitar Oradea, Levente este antrenat de prof. Vasile Leț și prof. Adriana Floruța.

Sunt Bucsiás Levente Mátyás, elev la Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd, am 17 ani și practic tirul sportiv de 6 ani. Sunt legitimat la Clubul Sportiv Universitar Oradea și fac parte din lotul național A de juniori al Federației Române de Tir Sportiv și din lotul Burse Olimpice Pentru Juniori.

Întotdeauna m-a fascinat tot ceea ce înseamnă o armă de foc. Așa că, într-o seară, într-un concediu cu părinții, într-un parc de distracții, la o tarabă cu puști și mai mult de plictiseală, m-am întrecut cu tata. Și l-am bătut. Tata mi-a spus: „Parcă promiți ceva, parcă ai avea ceva talent” și, ca să se convingă, m-a dus într-un poligon de tir.

Și acum îmi amintesc de ziua în care am pășit pentru prima dată în poligonul de tragere, loc unde și azi mă antrenez. Cât de entuziasmat și de fericit m-am simțit! În al nouălea cer! Aici i-am cunoscut pe domnul antrenor Vasile Leț, pe doamna Adriana Floruța și pe colegii mei.

La prima întâlnire, antrenorul mi-a prezentat regulamentul, mi-a explicat cum să folosesc o armă și apoi chiar mi-a pus-o în mână. Din prima am tras foarte bine. Mi-a plăcut mult senzația de după, acel gust al victoriei. Domnul antrenor m-a încurajat să practic acest sport pentru că promit și am rămas sub îndrumarea dânsului.

Am început antrenamentele, care se desfășurau de trei ori pe săptămână, după orele de școală, și o navetă Aleșd – Oradea lungă și obositoare. Acum, antrenamentele sunt zilnice. În scurt timp, rezultatele au început să apară.

Sunt campion național la categoria Juniori 3, la toate probele de tir.

La categoria Juniori 2, sunt campion național la probele: pistol cu aer comprimat și la probele de glonț: pistol-viteză și pistol-standard.

La categoria Juniori 1, sunt campion național la probele de pistol standard, pistol viteză și vicecampion la pistol-sport.

La categoria de Tineret sunt campion la toate probele și vicecampion la pistol-standard și pistol cu aer comprimat.

Cel mai recent titlu câștigat este cel din luna septembrie, 2022: campion național la categoria Seniori, proba de pistol-standard.

Mulțumesc antrenorilor mei, domnului Vasile Leț și doamnei Adriana Floruța, pentru răbdarea, grija și sfaturile dumnealor. Mulțumesc părinților mei pentu susținerea și încurajarea lor permanentă. Sunt mândru de rezultatele mele, dar mereu îmi spun că pot și mai mult, și mai bine, mai am încă un titlu de cucerit.

BUCSIÁS LEVENTE

Sursă imagini: fototeca personală Bucsiás Levente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s