Program gratuit de educaţie financiară pentru profesori

O noua serie a Programului online – Formare de Formatori Educaţie şi Competenţă Bancară pentru profesori, dezvoltat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Institutul Bancar Român (IBR) se va desfășura ONLINE, gratuit, în perioada 1 noiembrie – 8 decembrie 2022, marțea și joia, orele 18:00 – 20:00.

Programul Educaţie şi Competenţă Bancară pentru profesori este dezvoltat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Institutul Bancar Român (IBR), în scopul promovării educaţiei financiare, în special a cunoştinţelor privind sistemul bancar şi operaţiunile băncilor, în rândul elevilor şi tinerilor. Acesta se adresează profesorilor de economie şi educaţie antreprenorială, diriginţilor din licee şi şcoli, în scopul diseminării educaţiei financiar-bancare în rândul elevilor şi tinerilor.

Prin organizarea programului, ARB şi IBR pregătesc grupe de formatori specializaţi, cadre didactice din şcoli şi licee, care, prin parcurgerea şi absolvirea programului , vor dispune de cunoştinţele şi abilităţile specifice domeniului bancar, pe care le vor prezenta, la rândul lor, în instituţiile de învăţământ, în cadrul orelor de dirigenţie, economie şi educaţie antreprenorială. Astfel, cresc şansele tinerei generaţii privind incluziunea financiară.

Programul se va desfăşura pe parcursul a cinci săptămâni (1 noiembrie – 8 decembrie 2022), marţea şi joia, conform programului prezentat, orele 18.00 – 20.00. Cursul se va finaliza cu examen în data de 13 decembrie 2022, orele 19.00 – 19.30.

Programul se va organiza online, pe platforma ZOOM, organizatorii asigurând lectori specializaţi și suport de curs. Cursanţii vor avea nevoie de un PC / laptop sau tabletă și conexiune la Internet.

Materiale de studiu: suportul de curs, bibliografia suplimentară (Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare şi Manualul Certificatul Bancar European – European Foundation Certificate in Banking). cei înscriși vor primi Manualul practic pentru utilizatorul de servicii financiare.

Accesul la examen este condiţionat de participarea pe toată durata de desfășurare a cursului, la minim
80% din orele de curs. După finalizarea cursului, participanții vor susţine un examen final online, cu durata de jumătate de oră, ce va consta în 25 întrebări, teste-grilă, cu un singur răspuns corect.

Certificatul de absolvire se eliberează pentru minim 60% de răspunsuri corecte (15 întrebări din 25). Certificatul de absolvire este emis de IBR (sub egida membrilor săi fondatori: BNR și ARB), cu 20 Credite de Dezvoltare Profesională Continuă.

Număr de locuri este limitat la 50, în ordinea primirii înscrierilor. Dacă doriți să vă înscrieți, sunteți rugați să transmiteți fișa de înscriere completată. Înscrierea la curs se face prin completarea acesteia. Prioritate au profesorii care vor preda opţionalul de Educaţie Financiară.

ARB şi IBR oferă 50 locuri gratuite la curs. La finalul cursului, se va oferi un premiu special, reprezentând o tabletă, primului clasat, în funcţie de rezultatul obţinut la examen sau prin tragere la sorţi, dacă sunt mai multe punctaje egale.

Free stock picture

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s