Chipuri ale bucuriei

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Socio-Umane, prin Departamentul de Științe ale Educației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, organizează expoziția de fotografii și eseuri Surprins de bucurie – Sărbătoarea zilei de 1 Iunie, prezentată prin Photovoice.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 12 octombrie 2022, ora 14:00, în holul central al Bibliotecii Universității din Oradea, str. Universității, nr. 1.

Expoziția reprezintă finalizarea cercetării intitulate Surprins de bucurie – Sărbătoarea zilei de 1 Iunie, prezentată prin Photovoice a prof. univ. dr. Carmen Berce, studiu care, la rândul său, este parte a proiectului de activități extracurriculare Caravana joc și prietenie.

Sunt invitați să participe toți cei interesați de acest inedit proiect, cu deosebire inspectorii școlari de specialitate din învățământul primar și preșcolar, directorii unităților de învățământ din mediul rural, educatori și dascăli.

Aproape de sufletul tău

În această imagine se poate observa cum o mulțime de copii îmbrățișează o fată. La finalul activităților, elevii de la Școala din Ponița i-au sărit în brațe Doamnei Bucuria, fiind plini de fericire și recunoștință datorită activităților desfășurate împreună. Prin această îmbrățișare, copiii demonstrează simpatie și afecțiune față de studentă, fiind o modalitate nonverbală prin care copiii își exprimă bucuria de a fi participat la activități. Această situație există deoarece pe parcursul activităților, copiii au avut ocazia să interacționeze cu studentele, se vorbească despre propria persoană, să se recreeze, să desfășoare activități diferite și chiar unice din care au avut multe de învățat și, nu în ultimul rând, s-au distrat împreună, fapt care le-a dat ocazia să creeze legături strânse cu studentele, motiv pentru care nu au vrut să își ia rămas bun de la ele fără să le ofere o ultimă îmbrățișare celor care le-au adus un strop de bucurie în inimile lor. Îmbrățișarea pe care studenta a primit-o de la copii la finalul activității poate fi văzută ca un feedback pozitiv prin care aceștia își exprimă satisfacția și mulțumirea față de activitate, gest care contribuie semnificativ asupra stării de bine a studentelor. Să fim cât mai deschiși în a le oferi copiilor îmbrățișări astfel încât să creăm un cadru afectiv în care copiii să se simtă liberi să ofere la rândul lor îmbrățișări.

SALOME-8

Sursă imagine: fototeca Biroului Comunicare al Universității din Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s